Приветствам създаването на временна анкетна комисия за сделката с ЧЕЗ.

...
Приветствам създаването на временна анкетна комисия за сделката с ЧЕЗ.
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Познавам г-жа Гинка Върбакова и нейното семейство, те са почтени хора

Приветствам основаването на краткотрайна анкетна комисия за договорката с ЧЕЗ. Така хората ще имат опция да схванат всичко по нея. Днес в Народно събрание бяха задавани разнообразни въпроси от страна на депутати към представители на Инерком. Те бяха главно за финансирането на договорката. Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

Тя добави, че на срещата през днешния ден са участвали и синдикатите, защото има доста чиновници в структурите на ЧЕЗ, чийто интерес би трябвало да бъде предпазен.

„ Информация в елементи не беше предоставена, поради конфиденциалността по договорката. Основно се приказва за договорката и за капацитета на компанията-купувач “, сподели Петкова.

„ Познавам госпожа Върбакова и нейното семейство. Те са честни хора и не трябва да се драматизира “, прикани енергийният министър.

Петкова напомни, че всичко стартира през 2003 година една тактика на тогавашното държавно управление за приватизация на ЕРП-тата. „ Това е утвърдено от депутатите. Държавата се аргументира за какво желае да се откаже от тези активи. Въпреки това страната не се е отказала от този бранш, защото и в този момент тази активност предстои на доста строга регулация. Гаранцията на страната е регулаторния орган и законът за енергетиката. Разбирам терзанията на жителите. Затова има алтернатива при несъблюдение на отговорностите на ЕРП-то, страната да се намеси и да отнеме лиценза “, успокои тя.

„ Всяко едно ЕРП е подало своето заявление и цените, които желае да получи, само че КЕВР ще се произнесе дали тези претенции са основателни “, акцентира министър Петкова.

„ Преговорите с американските централи към момента не са стартирали. Те правят обзор на това, което е предоставено от нашата страна. Те са наясно, че тази обстановка няма по какъв начин да продължи в рамката, в която е заложена. Засега имаме добър разговор. Смятам, че ще има добра развръзка “, уверена е Теменужка Петкова.

Тя още веднъж сподели, че има деклариран интерес към плана за АЕЦ Белене.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР