Приватизацията в голямата си част беше криминален процес. Това заяви

...
Приватизацията в голямата си част беше криминален процес. Това заяви
Коментари Харесай

Гешев очаква до дни първите 100 проверени сделки от приватизацията

Приватизацията в огромната си част беше престъпен развой. Това съобщи пред БНР основният прокурор Иван Гешев.

Обвинител номер едно уточни, че чака в околните дни първите 100 тествани държавни структури и предприятия , измежду които водещите са " Кремиковци " и " Бобов дол " - приватизационните покупко-продажби с най-големи активи .

Той изясни, че с цел да може да се реши отминалостта на всяка приватизационна договорка, би трябвало да се прегледа всеки обособен случай.

По негови думи прокуратурата ще си свърши работата по настоящия закон, а политиците би трябвало да свършат своята работа.

Надявам се да създадат всичко допустимо, в границите на своята подготвеност - като част от законодателната власт, за да отвържат ръцете на прокуратурата, с цел да може да направи цялостни, цялостни и способени следствия, които да дадат на българските жители правдивост, съобщи Гешев.
 Проверката на приватизацията потегля от най-големите активи
Проверката на приватизацията потегля от най-големите активи

Гешев разбирал нервността на някои хора, само че това не го интересувало

Той акцентира, че от приватизацията са получили активи и пари доста необятен кръг от български жители, които в този момент имали интерес нещата да се запазят непроменени. Именно затова се развивала тезата, че отминалостта на приватизацията е изтекла. Гешев обаче бе безапелационен, че от такива причини нямало смисъл.

Според него следствието на приватизацията ще върне в обществото възприятието за правдивост. Той обаче бе безапелационен, че има и неща, които не могат да бъдат възобновени.

Обвинител номер едно изрази вяра, че при справедлив разбор на целия приватизационен развой прокуратурата ще успее да възвърне възприятието за правдивост даже в по-голям размер, в сравнение с е сега.

Той разясни, че втората част от работата на държавното обвиняване ще е да се проучва дали към този момент е имало прокурорски инспекции по тези покупко-продажби през годините.
 Проверката на приватизацията – облекчаване на недостиг на правдивост
Проверката на приватизацията – облекчаване на недостиг на правдивост

Костов бил единственият, който намерил политическата воля и мощ да работи

Относно случая с къщата в Барселона Гешев съобщи, че въпросът се ревизира. Той уточни, че е изискана информация от испанските управляващи по линия на интернационалното полицейско съдействие.

Главният прокурор съобщи, че ще се снемат пояснения и от премиера Бойко Борисов.

Относно консултациите за промени в Конституцията , провеждани от президента Румен Радев, Гешев съобщи, че не схваща техния смисъл.

Той даде образец какво би се случило, в случай че самият той стартира съвещания за промени в Закона за адвокатурата: " Всички ще скочат и ще стартират едни писма до Европейската комисия по какъв начин съм последовател на Ленин, Сталин, Хитлер и какво ли още не ".
 Иван Гешев остави казуса с отминалостта при приватизацията на политиците
Иван Гешев остави казуса с отминалостта при приватизацията на политиците

Освен производства, цел на проверката на приватизацията е да се осведомят българските жители

По негови думи хората, които биха създали подобен коментар, желаят да се постави намордник на прокуратурата, с цел да е безвредна за хората, стоящи зад тях.

За проблема с предприемача Васил Божков Гешев изясни, че нещата към този момент зависят не от българската прокуратура а от ОАЕ.

Аз съм български ястреб, съобщи основният прокурор във връзка обстоятелството, че е определян като " американски ястреб ". Той акцентира, че го интересуват българските национални ползи.

Гешев съобщи, че определението " тримата огромни ", в което към този момент е включен и той, дружно с премиера и президента, не го ласкае, тъй като основният прокурор по негови думи не е политик.

Той бе безапелационен, че няма упоритости в областта на политиката. Причината била, че нямал афинитет към това да приказва едно, а да прави друго.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР