Приватизацията на Общинска банка не е спешна и ще се

...
Приватизацията на Общинска банка не е спешна и ще се
Коментари Харесай

Елен Герджиков: Приватизацията на Общинска банка не е спешна

Приватизацията на Общинска банка не е незабавна и ще се извърши по всички правила. Това разяснява ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков от ГЕРБ. Общински съветници от Българска социалистическа партия настояха  процедурата да бъде спряна, защото има единствено един претендент. 

През месец юли тази година е почнала процедурата по продажбата на Общинска банка. От 2011 година до момента Столичната община работи по оздравяването на банката и за нейното възобновяване. В момента тя е постоянна, само че би трябвало да се приватизира, сподели Елен Герджиков: 

Ние считаме, че не е присъща активност на Столична община да се занимава с банкова активност. Не е концепция, която ни е хрумнала в този момент, и няма никакво бързане по тази тематика. По въпроса кой е претендентът и за какво е един - 60 дни е траяла тази процедура.

Общинските съветници от БСП-София обаче са срещу продажбата. Председателят на софийската организация на Българска социалистическа партия и общински консултант Калоян Паргов  заяви: 

И групата съветници на идното съвещание на Столичния общински съвет ще гласоподава против тази приватизация и няма да поддържа тази приватизация. Явяването на един претендент не пази интереса на софиянци.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР