Приватизацията на държавни активи влиза в учебниците на десетокласниците. Това

...
Приватизацията на държавни активи влиза в учебниците на десетокласниците. Това
Коментари Харесай

Бандитската приватизацията на Командира влиза в учебниците

Приватизацията на държавни активи влиза в учебниците на десетокласниците. Това оповестиха от Министерството на образованието и науката (МОН).

Раздържавяването на предприятия бе осъществено най-активно по времето на някогашния министър председател Иван Костов, като активи за 30 милиарда лева бяха продадени за жълти стотинки. Заради това, както и поради обстоятелството, че основни за страната фабрики попаднаха в пионките на Командира, приватизацията бе наречена " бандитска ". Освен противоречивата приватизация поради незаконния метод, по който бе извършена, в образователните проекти се залага да влязат и понятия като гнет, атентат, безпартиен режим, комунизъм, наказателен уред и глобализация. Всички те ще се учат в часовете по история и цивилизация за 10-и клас, като обаче към момента не е ясно по какъв начин ще бъде поднесена информацията за тези събития, нито кой ще ги разказва в учебниците, написа " Монитор " .

На въпрос на изданието от МОН дали отговор, че предлагането за прибавянето на термина „ приватизация “ е пристигнало от страна на академичната общественост. Кои са представителите на академичната общественост обаче, не е ясно. Официално част от научните среди се води и самият Костов, който от години е шеф на Лабораторията за ръководство на опасности към Нов български университет. Лабораторията е общ план на департаментите на университета „ Икономика “, „ Бизнес администрация “, „ Политически науки “, „ Национална и интернационална сигурност “. Това от своя страна

разумно води и до опцията

Командира самичък да прави оценка в учебниците

избраната от самото общество като „ бандитска “ приватизация, извършена по негово време. Сред видните „ историци “ на Прехода е и преподавателят Емил Джасим (виж карето – б.а.), който с изключение на като преподавател напоследък се вихри и на политическото занятие като част от ГМО-проекта на Командира и олигарсите му „ Да(й), България “.

От МОН показаха, че о тделните авторски колективи на обособените издателства ще би трябвало да показват своята дефиниция на приватизацията в плановете си на учебници. Оттам нататък, с цел да бъдат поставени на чиновете на учениците, те би трябвало да бъдат утвърдени от МОН, като в процедурата вземат участие и учителите. В оценката на плановете ще се съблюдава за правилното показване на фактологията, без да се позволява агитация или оценъчна интерпретация.

Новата стратегия предлага повсеместен курс по национална история – от древността до наши дни. Идеята е в този клас да се акцентира единствено на родното минало, тъй като точно 10-и клас е последната година преди завършването на първия гимназиален стадий.

Приватизацията е залегнала като част от

тематиката, обвързвана с провокациите

при прехода на българското стопанство

към пазарна стопанска система. Заложено е да се дават образци за обществените проблеми при прехода, както и за позитивни резултати от преструктурирането

на стопанската система и участието в Европейски Съюз за икономическото развиване на България.

„ В хода на публичното разискване бяха препоръчани и признати някои редакции, които не трансформират цялостната идея на плана. Отпаднали са обособени понятия, които са обект на проучване през други предмети (напр. неправителствени организации, мажоритарна и пропорционална изборна система и др.). В същото време са въведени нови понятия, които подкрепят разбирането на процесите “, обясниха от ведомството. Сред новите термини попадат още базилика, ротонда и реквизиция.

Основен акцент в програмата е тоталитарният режим. Гимназистите ще учат за терора по време на комунизма и ще усвояват понятия като диктатурата на пролетариата, Народен съд и трудововъзпитателни лагери. Заложено е и понятието атентат, което евентуално дава право да включат в учебниците най-големия терористичен акт в историята на България в църквата „ Света Неделя “ на 16 април 1925 година

От ведомството обясниха, че в образователните стратегии е проследено взаимоотношението сред другите цивилизации по нашите земи в обособените интервали от историята ни, засилен е патриотичният акцент и е отделено внимание на събития от най-новата ни история, като в програмата са намерили място единствено обстоятелства, без да се позволява оценъчна интерпретация.

В същото време Бащата на престъпната приватизация у нас Иван Костов направи следващ обезверен опит да отбрани приватизационните далавери, осъществени по време на неговия премиерски мандат. За задачата Командира, който сега се изживява като лаборант,

направи обичайна за него

постъпка – разгласява научна публикация

Само че този път публикацията му не беше поместена в „ Работническо дело “, както в зората на демокрацията, когато в печатния орган на Българска комунистическа партия даваше препоръки по какъв начин да се трансформира обичаната му алена партия. Новата публикация на Командира бе оповестена през днешния ден в новия му партиен орган – уеб страницата „ Медиапул “ на някогашната му говорителка Стояна Георгиева. С типичния си наставнически звук Костов изяснява по какъв начин всички са простаци и не са разбрали, че приватизацията в България е осъществена законно и на облага за десетки хиляди български жители. Там, където имало далавери, било по времето на Жан Виденов, а в неговия мандат всичко било наред. Именно по времето на Костов обаче „ Кремиковци “ бе приватизиран за 1 $, а БГА „ Балкан “ - на цената на тристаен апартамент в София. Една от обичаните му покупко-продажби по схемата РМД – приватизацията на „ Каолин “, пък стана мотив десетилетия по-късно Комисията по конфискация да наложи запор на имуществото на Иво Прокопиев поради подозрително замогване. Сходни са и случаите на други видни предприемачи, забогатели в мандата на Костов, като Огнян Донев, Сашо Дончев и Цветан Василев, които след израстването си под командирския чадър в наши дни са същински олигарси.

Капитал “ лъже за

Пеевски и на британски

Нагледен образец по какъв начин се пръскат подправени вести от еднакъв източник, само че през разнообразни канали, даде през днешния ден флагманът на Фабриката за подправени вести „ Капитал “. Статията, оповестена в последния брой на изданието на Иво Прокопиев, цялостна с операции по адрес на Делян Пеевски и приписвано негово присъединяване в ръководството на „ Булгартабак “, към този момент беше съответно опровергана и осветена като подправена вест от нас. За да се удължи животът на операцията обаче, „ Капитал “ прибягва до преповтарянето й посредством едно от своите пипала – англоезична версия на списанието, излизаща на всеки три месеца. Смисълът на сходно преповтаряне на пръв взор отсъства, защото апокрифното издание няма съвсем никаква публика. Но механизмът е шизофреничен, уеб сайтът на „ Капитал “ един път написа пасквила, след това той се превежда, помества се в британската версия и от там след 3 дни преводният му вид още веднъж е качен на истинския уебсайт и по този начин една и съща подправена вест заживява нов живот, само че на непознат език. И по този метод стръвта, пусната от Прокопиевата Фабрика за подправени вести, е захапана от анонимни уеб сайтове, като bgnews.com, които преписват всевъзможни изявления на британски и български, свързани с България, и механично наводняват интернет пространството с подправени вести. Нищо чудно след някой различен ден „ Капитал “ отново да препечата въпросната обява, единствено че цитирайки въпросния неизвестен уебсайт, и по този метод за трети път да популяризира една и съща подправена вест.

СРС позволи на Емил Джасим

да наскърбява Апостола на свободата

Софийският областен съд е разрешил на протестъра Емил Джасим да наскърбява Апостола на свободата Васил Левски, оповестява БЛИЦ.

В началото на предходната година стана известно скандално видео, в което Джасим оприличава Левски на елементарен, леко заоблен човек, на супергерой с домакински любим лъв и най-после, цитирайки с подигравка сякаш детски реплики, произнася чудовищната фраза „ Левски е лайно “. Тогава абсурдът беше величествен, тъй като Джасим беше кандидат-депутат от скандалното ГМО на Иво Прокопиев „ Да(й), България “, а подигравките му с българската история откриха необятен и извънредно отрицателен отзив в обществото ни. Освен с обидите си към Апостола Джасим се прочу и с осмиването на облика на Паисий Хилендарски, с мнението си какъв брой толерантна била към българите Османската империя и по какъв начин цар Симеон, при който България е на три морета, ставал единствено за щампа върху тениска.

Джасим тогава разгласи, че завежда каузи срещу медиите, които са тиражирали личните му обществено произнесени думи, а при започване на тази година гордо се похвали, че се е сдобил със правосъдно решение срещу „ Труд “, в което бил осъдил вестника. Името на съдията от СРС, постановил решението, с което на процедура на Джасим и на унищожителите на българските полезности се разрешава безнаказано да се подиграват с героите от историята и гладко да разрушават националното ни съзнание, към този момент остава анонимно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР