Привържениците на турската управляваща Партия на справедливостта и развитието (ПСР)

...
Привържениците на турската управляваща Партия на справедливостта и развитието (ПСР)
Коментари Харесай

В Турция се разпространяват обвинения за нов заговор за преврат

Привържениците на турската ръководеща " Партия на справедливостта и развиването " (ПСР) тормозят политически опозиционни дейци , като сътвориха хаштагове в обществените медии със гибел и закани за обезчестяване в резултат на нов скрит план за прелом , оповестява " Ахвал ".

Турските опозиционни дейци се оказаха упрекнати в подстрекаване към прелом в нов напън от членовете на ПСР и проправителствените медии.

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че на 4 май главната опозиционна Републиканска национална партия (CHP) изобразява " фашистки метод на мислене , който не може да преглътне върховенството на националната воля, демокрацията, справедливостта и изборите и към момента копнее и гори за опеки, преврати и хунти ".
 Турската лира удари дъно от рецесията през 2018 година
Турската лира удари дъно от рецесията през 2018 година

Лирата се търгуваше на равнище 7,23 по отношение на $, надолу с 0,6% малко преди 10,00 часа по Гринуич

Той упреква политическата партия , че се стреми да узурпира държавната власт посредством прелом .

След изказванията на Ердоган , проправителствената медийна фигура Севда Ноян съобщи по малкия екран, че фамилията й може да " изведе 50 души ", с цел да поддържа турския президент при положение на опит за прелом против него.

Журналистът Фатих Тескан , различен последовател на Ердоган, изрази сходно отношение на 11 май, когато той заплашва със гибел дами и деца, свързани с хипотетични заговорници за прелом .

" Кръвта на милиони ще се разлее за една капка кръв от Ердоган ", изяснява Тескан във видео, което споделя онлайн.
 Турция може да трансформира
Турция може да трансформира " Света София " още веднъж в джамия

Има апели да покажат заедно, " с първата молитва в Света София, че Турция не е остарялата Турция "

Хиляди последователи на ръководещата ПСР атакуват и упрекват изтъкнати опозиционни водачи , в това число кметът на Истанбул Екрем Имамоглу, водачът на CHP Кемал Киличдароглу, ръководителят на CHP Истанбул Канан Кафтанчиоглу, някогашният съпредседател на прокюрдската национална демократична партия Фиген Юксекдаг и журналистът Невшин Менгу.

" Благочестиви и отмъстителни генерации... Това е най-аморалната, най-жестоката, най-невежата част от турското общество ", реагира консуматор на закани за гибел и обезчестяване.

Dindar ve kindar nesiller... TC toplumunun en ahlaksız, en vahşi, en cahil kitlesi bunlar. https://t.co/5fJKKRzyzj
— Safa (@icmihraklar) May 14, 2020
Междувременно Кафтанчиоглу обръща внимание на " етичните правила за обществените медии ", оповестени от ръководещите ПСР, които не разрешава речта на омразата, заканите и издевателството в интернет.

Тя предизвестява заместник-председателя на ПСР Махир Юнал против следването на закани в " Туитър ", като се базира на предходната му акция в поддръжка на всички сметки, които следват онлайн етичните правила на ПСР.

Yardımcı olayım, etik kurallara sonuna kadar uyan hesaplarınızı takip etmeyi gözden kaçırdıysanız eğer..

Haksızlık olmasın arkadaşlara..

Unutmadan; etik kurallara uymak, işaret koymakla değil, etik ilkelere inanmakla oluyor. Hatırlatmayı görev sayarım..@mahirunal https://t.co/PgkWHKIBW6 pic.twitter.com/q4pYKIAUNx
— Canan Kaftancıoğlu (@Canan_Kaftanci) May 14, 2020  Турция проверява кметове за акции по време на пандемията
Турция проверява кметове за акции по време на пандемията

Опозиционни кметове бяха притиснати от властта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР