Привържениците на ЦСКА-София са на път да докарат сериозни санкции

...
Привържениците на ЦСКА-София са на път да докарат сериозни санкции
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" рискува санкции от УЕФА заради феновете си

Привържениците на " ЦСКА-София " са на път да докарат съществени наказания на клуба от страна на европейската футболна централа УЕФА. Въпреки всички апели за съблюдаване на противоепидемичните ограничения,, ентусиастите нарушиха протокола по време на домакинския мач против " Клуж " (Рум) от първия ден в груповата фаза на Лига Европа.

На националния стадион " Васил Левски " в София довечера се събраха към 13 000 фенове, колкото е допустимият най-много съгласно наредбите на УЕФА (до 30% от потенциала на съоръжението). Феновете на " алените " бяха съсредоточени в секторите А, В и Г, като на никое място не беше спазвано условието за настаняване през най-малко две седалки за поддържане на обществена отдалеченост.

Възможните санкции за " ЦСКА-София " варират от в допълнение ограничение на броя ентусиасти по трибуните до финансови наказания и отнемане от аудитория за идващите срещи.

В самия дуел вицешампионите на България претърпяха проваляне с 0:2 против румънския първенец и дебютираха несполучливо във втория по значителност европейски клубен шампионат. " Клуж " откри резултата в 53-тата мин., когато Марио Рондон вкара с глава след центриране от ъглов удар. В 74-тата гостите убиха интригата с гол на Чиприан Дяк от дузпа, отсъдена за противоречиво нарушаване на Амос Юга против Габриел Дебелюх.

В другия мач от група А довечера любимецът " Рома " стигна до триумф над " Йънг Бойс " след поврат с 2:1 като посетител в Швейцария. Домакините на ст. " Ванкдорф " в столицата Берн поведоха в 14-ата мин, с гол от дузпа на Жан-Пиер Нсаме, само че италианският гранд стигна до успеха с попадения на Бруно Перес в 69-ата и Мараш Кумбула в 73-тата.

След първия кръг отпред в класирането излезе " Клуж " с по-добра голова разлика от " Рома ", а " Йънг Бойс " изпреварва по същия индикатор " ЦСКА-София " на трето място. Следващата седмица на 29 октомври са мачовете " Рома " - " ЦСКА-София " и " Клуж " - " Йънг Бойс ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР