Привържениците на теорията за превъзходството на бялата раса са опасни

...
Привържениците на теорията за превъзходството на бялата раса са опасни
Коментари Харесай

Байдън: Белите расисти са най-голямата вътрешна терористична заплаха

Привържениците на теорията за превъзходството на бялата раса са рискови за обществото, а тяхното придвижване е най-голямата вътрешна терористична опасност за Съединени американски щати. Това съобщи американският президент Джо Байдън, говорейки във вторник вечерта на обществена среща в Милуоки (Уисконсин), написа организация " Фокус ".

Той разгласи последователите на бялото предимство и членовете на радикално-дясната расистка организация „ Ку-клукс-клан “ за „ най-опасните хора в Америка “. „ Това е най-голямата вътрешна терористична опасност в Америка “, акцентира американският водач. „ Ще се погрижа Министерството на правораздаването да обърне повече внимание на тези хора, тъй че да се съсредоточим върху това по какъв начин да се оправим с повишаването на придвижването на последователите на върховенството на белите “, добави президентът. Администрацията на Вашингтон, продължи той, ще изследва въздействието на разпространяването на това придвижване върху избрани групи от популацията, в това число силите за сигурност.

„ Това е проклятието на нашето битие. Тях постоянно ги е имало. Те в действителност са луди, те са рискови хора “, заключи президентът, говорейки за белите върховисти. По-рано Байдън разпореди на администрацията си да ускори битката против вътрешния екстремизъм, да извърши цялостна оценка на рисковете от вътрешния екстремизъм по отношение на безредиците, станали в Конгреса на Съединени американски щати на 6 януари. В събота Сенатът на Конгреса оправда някогашния президент на републиканците Доналд Тръмп като част от втората процедура за импийчмънт, инициирана от депутатите от Демократическата партия. Производството за импийчмънт беше стартирано поради изказвания на Тръмп на 6 януари. На този ден последователите на републиканците, събрали се във Вашингтон на протест, нахлуха в Конгреса, пробвайки се да попречат на утвърждението на резултатите от президентските избори, извършени в страната на 3 ноември предходната година, които бяха извоювани от демократа Байдън.

В резолюцията, утвърдена от Камарата на представителите, имаше единствено едно обвиняване - подбудителство към протест. Байдън има вяра, че финансирането на полицията не би трябвало да се понижава, а по-скоро да се усили, с цел да се обезпечат на обществото надеждни и професионални чиновници на реда. „ Първото нещо, което желая да кажа, е, че не лишаваме полицията от финансиране “, сподели той, отговаряйки на въпрос на един от събеседниците. „ Напротив, би трябвало да влагаме повече пари в тази работа, тъй че нашето общество има надеждна полиция “.

Байдън добави, че има намерение да предприеме други стъпки, с цел да предотврати повтаряне на произшествия като гибелта на Джордж Флойд, по-специално да одобри законодателство, което да фиксира правата и отговорностите на полицейските чиновници и да усъвършенства работата на правоохранителната система. „ Никой не би трябвало да влиза в пандиза за приложимост на опиати, тези хора би трябвало да бъдат пращани на рехабилитация “, счита американският президент. Байдън също по този начин акцентира нуждата от справяне със систематичния расизъм в Съединените щати и набирането на повече афроамериканци и латиноси в полицията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР