Привържениците на „новия крайно ляв фашизъм в САЩ искат да

...
Привържениците на „новия крайно ляв фашизъм в САЩ искат да
Коментари Харесай

Тръмп: Привърженици на “новия крайно ляв фашизъм” искат да унищожат историята на САЩ

Привържениците на „ новия извънредно ляв фашизъм " в Съединени американски щати желаят да унищожат историята на страната и „ да отлъчен американската гражданска война ". Това съобщи в петък вечерта президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в щата Южна Дакота на празненство в чест на Деня на независимостта. Речта му беше излъчена от американски малките екрани.

Речта на президента беше отдадена на протестните придвижвания в Съединени американски щати, чиито участници унищожават монументи на исторически персони. " Страната ни стана очевидец на безпощадна акция за заличаване на историята ни, клюки за нашите герои, заличаване на полезностите ни и индоктриниране на децата ни. Разгневени групировки се пробват да разрушат статуите на нашите създатели. Те считат, че американският народ е слаб, мекотел и обуздан. Но това не е по този начин " ", акцентира президентът.

Според него вандалите, които се пробват да смъкват паметниците, " се стремят да разрушат връзките на любовта и вярността ", които американците имат със Съединени американски щати и един към различен.

" Целта им не е най-хубавата Америка. Тяхната цел е да сложат завършек на Америка ", съобщи стопанинът на Белия дом. Той акцентира, че проявата на „ този нов извънредно ляв фашизъм изисква безспорна преданост " и всъщност е тоталитаризъм. „ Не се колебайте, тази лява културна гражданска война е предопределена да низвергне американската гражданска война ", сподели Тръмп.

" Те желаят да ни принуждават да мълчим, само че ние няма да мълчим ", продължи президентът. Според него вандалите нападат " величествената независимост " и американското завещание и " би трябвало да бъдат спрени допустимо най-бързо ". „ Радикалната идеология, атакуваща страната ни, напредва под знамето на обществената правдивост ", добави американският водач. „ Тези, които се стремят да унищожат нашето завещание, желаят американците да не помнят гордостта и огромното си достолепие, с цел да не можем към този момент да разберем себе си и ориста на Америка. "

Тръмп прикани американците да " пазят и съхраняват своята история, наследството и огромните си герои ".

В края на словото си президентът разгласи " основаването на нов монумент на изключителни хора от предишното " в Съединените щати. Той означи, че е подписал надлежно разпореждане, съгласно което ще бъде основан " голям открит парк ", наименуван Национална градина на американските герои със скулптури на " най-великите американци, които в миналото са живели ". За първи път след речта на Тръмп беше изпълнено творбата на канадския художник Нийл Йънг Rockin` in a Free World.. Преди това всички републикански изяви завършваха с парчето на английската рок група „ Ролинг Стоунс " You Can`t Always Get What You Want. В края на юни обаче Стоунс желаеха американският президент да престане н.да употребява парчето по време на акцията за преизбиране.

Съдейки по телевизионното предаване, малко от почти 7500-те души, участвали на тържеството, носеха медицински маски и поддържаха обществена отдалеченост. Тръмп, брачната половинка му Мелания, множеството помощници на президента не носеха маски.

На 4 юли 2020 година жителите на Съединени американски щати за 244-ти път честват главния народен празник на страната - Денят на независимостта - отбелязващ приемането през 1776 година на Декларацията на независимостта, провъзгласяваща свободата на Съединени американски щати от английското ръководство. Много американци се обличат през днешния ден в национални цветове - синьо, бяло и алено, а къщите и улиците са цялостни със флагове на страната

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР