Привържениците на Локомотив (Пловдив) обединени от Фен клуба на ”черно-белите”,

...
Привържениците на Локомотив (Пловдив) обединени от Фен клуба на ”черно-белите”,
Коментари Харесай

Феновете Локомотив с позиция до Премира, зададоха му няколко въпроса

Привържениците на Локомотив (Пловдив) обединени от Фен клуба на ”черно-белите”, разгласиха писмена позиция до Премиера на България Бойко Борисов, към който зададоха няколко въпроса.

Sportal.bg разгласява текста без редакторска интервенция:

" Г-н министър председател,
Обръщаме се към Вас, откакто с надълбоко удивление прочетохме готовността Ви да изградите нов стадион на частно сдружение с държавни пари. Бихме желали да попитаме какви са причините Ви да бъдете толкоз великодушен и да дадете милиони за един частен план, заседнал в мъгла и задължения? С какво този клуб е повече, от който и да било различен в Пловдив и въобще в България, че страната и ние, данъкоплатците, да дадем няколко десетки милиона, с цел да строи този стадион? Защо сте толкоз великодушен и радушен към просията на стотина лумпени, излезли да желаят нов стадион, единствено тъй като считат, че някой им е задължен? Ние, данъкоплатците, към този момент един път платихме за построяването на модерната им подготвителна база в Коматево, а в този момент ни грози заплахата да плащаме от нашите пари и за нов стадион.
Ако желаете да инвестирате в спорта и построяването на игрища, за какво такава инвестиция не бъде ориентирана към реновирането на ст. „ Пловдив “?! Стадион, който е на всички пловдивчани и би могъл да се употребява от всички клубове в града ни, нещо, което би било прелестна реклама за Вас и за положителните Ви планове за града, към който имате „ изключително възприятие “ по ваши думи. Вместо това Вие желаете да го извършите единствено за един от футболните клубове в него.

Категорично се противопоставяме на това Ваше решение, тъй като то не е в полза на Пловдив!
Толкова ли просперира Пловдив и България, че страната да демонстрира такава благотворителност и то за частни ползи? Това ли е най-нужното на града ни, че стигнахте до такава степен да уреждате един частен футболен клуб с нов стадион за милиони? Пловдив има потребност от десетки по-важни планове, които биха били от изгода на целия ни град и които биха били осъществени с въпросната сума, която ще отпуснете за този изопачен стадион! С това си решение съществено и основателно се противопоставяте на ползите на жителите на Пловдив, до момента в който с реновирането на градския стадион, да вземем за пример, с построяването на околовръстни трасета или нов мост над Марица, резултатът от рационално изразходваните средства би бил голям и оценен от целия ни град! Сега няма по какъв начин да е по този начин!

Локомотив Пловдив от години чака „ зелена светлина “ за база за ДЮШ, нееднократно изготви както идейни, по този начин и механически планове за база, за естрада „ Бесика “, за цялостното реновиране на стадиона си, който към момента е общинска благосъстоятелност, няма „ тежащи “ концесии и милиони отговорности, само че по този начин и не получи грам поддръжка от Община Пловдив! За разлика от затъналия в задължения футболен клуб, на който обещахте стадион с държавни пари и който бутна стадиона си, а след това изпадна във финансов колапс след банкрута на века на КТБ!

И все пак Вие и огромна част от държавния уред дойдохте на крайници, с цел да откриете рестартирането на градежа им! На стадиона, предмет на концесия, която към този момент не бе спазена един път и за която към този момент 5 години не са плащани нито лев концесионни такси.

Г-н Борисов, оценяваме желанието ви да помогнете на господин Крушарски да построи подготвителна база за Локомотив Пловдив. Няма по какъв начин да не отбележим, че такава база се прави оценка на 3 милиона лв., а възможният градеж на стадион ще коства най-малко 30 милиона. Не виждаме страната да желае да заплати тези пари, отново повтаряме най-малко 30 милиона, за строителството на нашият стадион. Двойните стандарти безусловно крещят.

В последна сметка, когато община и страна вземат решение да влагат във футболни уреди, то дано вложенията да са поделени по равно за двата огромни пловдивски тима.
Като жители на най-древния град в Европа, ние няма по какъв начин да приемем Вашето решение и надълбоко имаме вяра, че ще измененията позицията си, тъй като то надалеч не е в полза на Пловдив и е една много неприятна реклама за Вас като министър председател и труженик за равнопоставеност в страната ни! Осъзнавате ли какво напрежение създавате в града? Кому е нужно това? Вие и подчинените ви ще носите ли отговорност за тези си дейности?

От тази естрада заявяваме, че още в понеделник сутринта, 9 декември 2019 година, определена от нас оперативна група ще се яви пред кметството на града, с цел да се срещне с градоначалника и да показа публично нашето мнение по въпроса ". efbet Лига 19 кръг, понеделник 9 декември  Дунав 17:00предстои  Локомотив (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР