Привържениците на Локомотив (Пловдив) изпратиха открито писмо до институациите в

...
Привържениците на Локомотив (Пловдив) изпратиха открито писмо до институациите в
Коментари Харесай

Феновете на Локо поискаха публиката да се върне на стадионите - изтъкнаха седем причини

Привържениците на Локомотив (Пловдив) изпратиха намерено писмо до институациите в България, в което желаеха публиката в България да бъдат допускана до футболните срещи. Феновете акцентираха седем точки в поддръжка на настояванията си.

" ДО Министерски съвет, НОЩ, БФС, МФВС В изискванията на продължаващата трети месец зараза в България, ние, Клубът на последователите на Локомотив Пловдив, неведнъж показвахме, че оценяваме съответно обстановката в страната и сме в положение да подхващаме ограничения, които са в цялостно сходство с наложените все още условия за сигурност и съблюдаване на обществена отдалеченост. Във връзка с това и поради идното обновяване на провеждането на публични събития навън и закрито при съблюдаване на избраните условия, заявяваме следното:

В съответния случай неналичието на аудитория по стадионите в България се оказва преимущество. Нерядко заетите места са едвам 15-20% от потенциала на стадиона. От това следва, че налагането на строги ограничавания няма да бъде належащо, просто тъй като няма върху кого да бъдат наложени. Смятаме, че допустимата претовареност от 30%, която е позволена за обектите на закрито като театри, кина и така нататък, би трябвало да бъде в действие и за стадионите. Нашите причини в поддръжка на това са следните:

1. Най-важното – стадионите са обекти навън. Това отстрани заплахата от предаване на болест от циркулацията на въздуха в затворени пространства.

2. Стадионите са задоволително просторни обекти, които разрешават безпроблемно съблюдаване на обществена отдалеченост.

3. Традиционно ниската посещаемост на срещите от нашето футболно състезание е под 30% от потенциала на обектите.

4. Спокойната конюнктура по немалка част от нашите игрища може да бъде сурогат на визитата на паркове и градини.

5. Социалната връзка при поддържане на обществена отдалеченост е метод за поддържане на прочувственото здраве на феновете на спорта.

6. Приходите от билети са извънредно значими за всички клубове в актуалната конюнктура.

7. Не на последно място, с държанието си по време на епидемията последователите на Локомотив Пловдив дадоха впечатляващ образец, който беше последван и от последователите на други тимове, за отговорно държание в изключителна конюнктура.

Ние показвахме, че одобряваме обстановката безусловно съществено и подхващаме всички наложителни и рационални ограничения за запазване освен на нашата сигурност, ами и тази на хората към нас. Горните причини ни дават съображение да отправим зов до всички виновни страни да подходят благоразумно и допустимият % претовареност на футболните игрища да бъде избраният и за другите публични обекти – 30%. В тези дни това би било скъпа помощ за футболните клубове, които също понесоха немалки финансови последствия от изключителната обстановка. Смятаме, че спряганото число от 300 фенове на мач не е задоволително издържано, тъй като другите тимове имат друга аудитория, разнообразни по потенциал игрища и не е заслужено тимове, чиято аудитория е многочислена, да бъдат приравнявани на такива, чиято аудитория е по-малка от броя на футболистите, без ни минимум да подлагаме на подозрение техните професионални качества.

Поздрави,
Фенклуб Локомотив Пловдив "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР