Привържениците на Локо Пд скочиха на премиера Бойко Борисов, който

...
Привържениците на Локо Пд скочиха на премиера Бойко Борисов, който
Коментари Харесай

Фенове на Локо Пд скочиха на Борисов, който иска да строи стадиона на Ботев Пд

Привържениците на Локо Пд скочиха на премиера Бойко Борисов, който в събота разгласи, че страната ще построи стадиона на градския им противник Ботев Пд. Условието е арената да остане общинска. Както е известно шефът на " канарите " Георги Самуилов стартира градежа, само че го спря поради проблеми със земята под стадиона. А почитателите на Ботев започнаха митинги и понякога затварят булеварди в Пловдив, което не се харесва на Локо Пд.

" Г-н министър председател,

Обръщаме се към вас, откакто с надълбоко удивление прочетохме готовността ви да изградите нов стадион на частно сдружение с държавни пари. Бихме желали да попитаме какви са причините ви да бъдете толкоз великодушен и да дадете милиони за един частен план, заседнал в мъгла и задължения? С какво този клуб е повече, от който и да било различен в Пловдив и въобще в България, че страната и ние, данъкоплатците, да дадем няколко десетки милиона, с цел да строи този стадион? Защо сте толкоз великодушен и радушен към просията на стотина лумпени, излезли да желаят нов стадион, единствено тъй като считат, че някой им е задължен? Ние, данъкоплатците, към този момент един път платихме за построяването на модерната им подготвителна база в Коматево, а в този момент ни грози заплахата да плащаме от нашите пари и за нов стадион.

Ако желаете да инвестирате в спорта и построяването на игрища, за какво такава инвестиция не бъде ориентирана към реновирането на ст. „ Пловдив “?! Стадион, който е на всички пловдивчани и би могъл да се употребява от всички клубове в града ни, нещо, което би било прелестна реклама за вас и за положителните ви планове за града, към който имате „ изключително възприятие “ по ваши думи. Вместо това вие желаете да го извършите единствено за един от футболните клубове в него.

Категорично се противопоставяме на това ваше решение, тъй като то не е в полза на Пловдив!

Толкова ли просперира Пловдив и България, че страната да демонстрира такава благотворителност и то за частни ползи? Това ли е най-нужното на града ни, че стигнахте до такава степен да уреждате един частен футболен клуб с нов стадион за милиони? Пловдив има потребност от десетки по-важни планове, които биха били от изгода на целия ни град и които биха били осъществени с въпросната сума, която ще отпуснете за този изопачен стадион! С това си решение съществено и основателно се противопоставяте на ползите на жителите на Пловдив, до момента в който с реновирането на градския стадион, да вземем за пример, с построяването на околовръстни трасета или нов мост над река Марица, резултатът от рационално изразходваните средства би бил голям и оценен от целия ни град! Сега няма по какъв начин да е по този начин!

Локомотив Пловдив от години чака „ зелена светлина “ за база за ДЮШ, нееднократно изготви както идейни, по този начин и механически планове за база, за естрада „ Бесика “, за цялостното реновиране на стадиона си, който към момента е общинска благосъстоятелност, няма „ тежащи “ концесии и милиони отговорности, само че по този начин и не получи грам поддръжка от Община Пловдив! За разлика от затъналия в задължения футболен клуб, на който обещахте стадион с държавни пари и който бутна стадиона си, а след това изпадна във финансов колапс след банкрута на века на КТБ ", написа в позицията на почитателите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР