Привържениците на Левски, присъствали на срещата с министър-председателя Бойко Борисов,

...
Привържениците на Левски, присъствали на срещата с министър-председателя Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Феновете на "Левски" единодушни и разединени след срещата при Борисов

Привържениците на " Левски ", участвали на срещата с министър-председателя Бойко Борисов, останаха по едно и също време единомислещи и разединени в позициите си след нея.

Те се сплотиха към мнението, че моделът " бащица ", в който клубът е подвластен и финансиран от един човек, е неверен. В същото време обаче почитателите са на разнообразни отзиви за пътищата, по които да се поеме.

Привържениците желаеха срещата с Борисов, обезпокоени от събитията към фирмите на Васил Божков, който стои зад собствеността на " Левски ". Бизнесменът непосредствено съобщи, че в случай че се одобряват препоръчаните промени в закона за хазарта, той няма да има пари да устоя " Левски ".

Сега Борисов посъветва ентусиастите да вземат акциите и ръководството на обичания си клуб. След срещата, на която бяха още министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на спорта Красен Кралев, почитателите показаха, че сега те не могат да поемат сходна отговорност и че за промяна на модела на управление на клуба ще са нужни години.

Никой от представителите на държавното управление не приказва пред медиите, а единствената информация за думите на Борисов пристигна от пресцентъра на Министерския съвет.

 Феновете на
© Министерския съвет

Без модела " бащица "

Председателят на Националния клуб на последователите (НКП) Степан Хиндлиян. " Присъстващите държавни мъже, съгласно мен се съгласиха, че моделът, по който се ръководи футболът, е неправилен и води до там, където се намира " Левски ". Беше препоръчано да си вземем акциите, каквото и да значи това. Така стоят нещата ", съобщи той.

Представителят на организацията на последователите " Ултрас Левски " Адриян Петров сподели, че " на левскарите ни омръзна да виждаме спуснати притежатели ".

" Надявах се срещата през днешния ден да ме убеди в други неща. Днес се убедих, че това е следващата скица на гърба на обичания тим. Обявявам се срещу това. " Левски " е политически пленник от най-малко пет-шест години. Видяхме триумвират с неразбираем генезис (бел. - когато притежатели бяха Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов), видяхме Спас Русев. Това няма по какъв начин да стане без благословията на ръководещите. "



" Питах дали е случайност това, което се случва. Казаха ми, че най-вероятно е инцидентно. Питах дали проектозаконът на Валери Симеонов не е противоконституционен. Казаха ми, че ще бъде тествано ", сподели Петров, като посочи, че показва персоналната си позиция.

" Държавата призна, че моделът " Бащица " е проблематичен. Това се разбра от днешната среща. Ясно се вижда, че властническото ръководство е неприложимо в клуб като " Левски ". Крайно време е този който се нагърби с ръководството на клуба, да бъде отворен към публиката и да им разреши да вземат участие в този развой ", съобщи Димитър Костадинов, член на НКП.

Председателят на тръста " Синя България " Даниел Стрезов уточни: " Осъзнаваме, че моделът е неверен. Осъзнаваме, че това няма да се промени от през днешния ден за на следващия ден ". Според него в последната година " Левски " се ръководи добре.

Разногласието по тематиката " Божков "

Присъствалите петима представители на фенски организации бяха на разнообразни отзиви за пътя, оп който да се поеме и за актуалното управление.

" В момента наподобява, че клубът е тръгнал към своята финансова самостоятелност ", показа Стрезов.

Председателят на сдружението " Сини сърца " Илия Христов също даде позитивна оценка на актуалното управление на клуба. " Вярваме в настоящето управление. Има бистрота. От показаните документи на срещата с господин Божков се вижда, че " Левски " е финансиран по верен метод, което се удостовери и от министър Горанов ".

Костадинов обаче се опълчи на тези отзиви. Според него е проблем, че клубът е ръководи властническо и не се чува мнението на ентусиастите.

От НКП и " Ултрас Левски " показаха, че ще следва да имат вътрешно разискване за последващи стъпки.

 Феновете на
© LAP.BG

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сблъсъкът за
хазарта (39)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР