Привържениците на ГЕРБ са готови да подкрепят "социалния пол" за

...
Привържениците на ГЕРБ са готови да подкрепят "социалния пол" за
Коментари Харесай

За 350 000 българи било нормално мъж да удари шамар на жена

Привържениците на ГЕРБ са подготвени да поддържат "социалния пол " за разлика от симпатизантите на Обединени патриоти, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Темите на Истанбулската спогодба разделят обществото, въпреки и без да се стига до крайности. 50% отхвърлят понятието "социален пол ". 38% обаче са склонни то да бъде въведено. Българите изрично не оправдават домашно принуждение или подчинена роля на дамата, само че въпреки всичко 7% от тях считат, че е обикновено мъжът да удари дамата. Изводите са от следващия бърз телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл ", извършен измежду 801 души на възраст 18 и повече години. Изследването е извършено на 15 и 16 януари.
50% от изследваните споделят, че когато става дума за пола на човек най-съществен е биологичният пол. 38% декларират, че най-важно е кой по какъв начин се усеща. Данните демонстрират, че в обществото ни няма крайности, само че мненията напълно не са еднопосочни. В същото време обаче обществото ни изрично отхвърля концепцията, че ролята на дамата е подчинена. 89% не са съгласни, че дамата би трябвало да се подчинява на мъжа, 10% са съгласни, а 1% се двоумят. 92% изрично отхвърлят, че мъжът може да удря дамата. 7% обаче са съгласни. 1% не могат да отговорят.

Привържениците на ГЕРБ са в по-голяма степен склонни да одобряват обществените аспекти на джендър функциите, последователите на Обединените патриоти, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи - не.
Сред тези, които поддържат зависимост или принуждение над дамите, личат най-много представители на малцинствени групи. Разбира се, концепцията за предимство на мъжете се споделя в по-висока степен точно от мъже.

Седемте %, които оправдават пестник за дамите, са почти равни на над 350 000 души. Подобни цифри бяха регистрирани и преди две години - в друго проучване на "Галъп интернешънъл ". Дяловете на склонните към сходни актове са изрично малцинство, само че очевидно не понижават и този проблем би трябвало съществено да бъде оценен и решаван.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР