Привържениците на Джоунс възприеха действията на компаниите като организирана акция

...
Привържениците на Джоунс възприеха действията на компаниите като организирана акция
Коментари Харесай

Технологичните компании срещу Алекс Джоунс

Привържениците на Джоунс възприеха дейностите на фирмите като проведена акция против консерваторите в страната.

Още по тематиката
Алтернативната американска политика

Симптомът Шарлотсвил, или кои са радикалните леви и десни и за какво са рискови
20 авг 2017
Водещи компании в Съединени американски щати стопират услугите си за радикални уеб сайтове

След като преди се бореха за свободата на словото, в този момент Гугъл и GoDaddy стопират уеб сайтове без незаконно наличие
20 авг 2017
Страх и злоба в Шарлотсвил

Демоните на разделянето в Съединени американски щати след конфликтите във Вирджиния
17 авг 2017 Според Алекс Джоунс престрелката в американското начално учебно заведение " Санди хук ", в която починаха 26 възпитаници и преподаватели, е инсценирана от артисти, държавното управление стои зад атентатите в Ню Йорк на 11 септември, а смяната на климата е машинация. Личните убеждения на Джоунс нямаше да са толкоз страшни, в случай че нямаха милиони почитатели. Той е водещ на The Alex Jones Show, което се предава по близо 90 радиостанции, и стои зад кoнспиративните уеб сайтове InfoWars.com, NewsWars.com, и PrisonWars.com, като единствено първият регистрира близо 10 млн. гости месечно.

Доскоро наличието на Джоунс успяваше да доближи до още по-голяма аудитория през платформи като Фейсбук, YouTube, Spotify, и подкаст приложенията Apple Podcasts и Stitcher, само че през последните няколко седмици огромна част от обвързваните с него профили бяха изтрити, а наличието – свалено. Въпреки че Джоунс от години насам намерено популяризира тайни теории и подправени вести, цитираните аргументи за дейностите против него са разнообразни.

Какви са претекстовете на фирмите

Според Bloomberg Apple първа е подхванала ограничения против Джоунс. В изказване за BuzzFeed компанията твърди, че не толерира речта на омразата, както и че има ясни рекомендации, които основателите на наличие би трябвало да следват. " Подкастове, които нарушават тези рекомендации, се отстраняват ", написа още в изказването. Подкастовете на Джоунс са отстранени от iTunes и Apple Podcasts.

В края на юли Фейсбук спря достъпа до персоналния профил на Джоунс, а след хода на Apple в този момент стопира и няколко страници, на които той е админ поради " неколкократно издание на наличие " в нарушаване на стандартите на общността против речта на омразата и издевателството.

YouTube също смъкна главния канал на Джоунс, както и този на InfoWars, цитирайки същите аргументи. В понеделник представител на Spotify съобщи, че InfoWars " промотира, пази и подтиква към ненавист и принуждение против групи или човеци поради техните черти ", по тази причина е взето решение да се отстранен всички подкаст епизоди на The Alex Jones Show.

Борба против подправените вести – не тъкмо

Бившата брачна половинка на Джоунс – Кели, е един от най-изявените съперници на Джоунс. Водещият желае от съд в Тексас да приключи делото за клюка, заведено против него от родственици на деца, убити в престрлката в учебното заведение " Санди Хук ".

[Associated Press] От няколко години насам апелите към платформи като Фейсбук и YouTube да подхващат по-сериозни ограничения против разпространяването на тайни теории и подправени вести порастват. Действията против Джоунс обаче демонстрират, че фирмите към момента не са подготвени да адресират казуса, защото нито една от тях не цитира целенасочената дезинформация като причина. В епизод на подкаста Recode неотдавна Марк Зукърбърг съобщи, че наличие се отстранява от обществената мрежа единствено в случай че аргументи действителна физическа щета. По време на чуване пред Конгреса шефът по обществена политика на компанията пък разяснява, че публикуването на подправени вести не нарушава разпоредбите на Фейсбук.

И до момента в който някои компании най-малко частично реагират, профилите на Джоунс в Twitter към момента са дейни.

" Забраниха ни напълно във Фейсбук, Apple, & Spotify. Коя консервативна медия ще е идната? ", написа той в акаунта си. Twitter остава единствената огромна обществена платформа, която към момента не е подхванала ограничения против водещия. Според изказване на компанията, профилите на Джоунс не са в нарушаване на разпоредбите. Позицията е противоречива, имайки поради, че ограничения започнаха даже Pinterest и LinkedIn.

В момента против водещия се водят пет каузи – три от родственици на деца, починали по време на престрелката в " Санди Хук " през 2012 година, и сътрудник на ФБР, взел участие в акцията, едно от мъж, който Джоунс разпознава като причинител на престрелката в Паркланд т. година, и едно от мъж, снимал конфликтите в Шарлотсвил, който съгласно Джоунс възнамерява да провежда прелом против Доналд Тръмп. Джоунс популяризира и лъжата, станала известна като Pizzagate - че пицарията Comet Ping Pong е прикритие за педофилска мрежа, в която взе участие някогашният претендент на демократите за президент Хилъри Клинтън и брачният партньор ѝ. Малко по-късно последовател на Джоунс стреля в заведението, а притежателите неколкократно бяха обект на тормоз.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР