Привържениците на Биткойн казват, че този път ще бъде различно“,

...
Привържениците на Биткойн казват, че този път ще бъде различно“,
Коментари Харесай

Този път е различно - привържениците на биткойн вярват в устойчивостта на криптовалутата

Привържениците на Биткойн споделят, че „ този път ще бъде друго “, откакто цифровата валута нарастна до равнищата, които бяха достигнати по време на крипто-балона, който се спука през 2018 година, написа Блумбърг.

Най-голямата криптовалута нарастнах с към 30% от началото на месеца и доближи 13 854 $ в сряда – най-високото си равнище от юни 2019 година насам.

Защитниците на цифровата валута настояват, че актуалното рали не се дължи на спекулативни дейности на самостоятелни вложители. Според тях повишаването е в резултат на възходящ интерес от институционални ползи, откакто PayPal разгласи, че ще разреши на потребителите си да купуват, продават и държат криптовалути.

„ Решението на PayPal ще помогне за запознаването на милиони хора със цената, която биткойна и на цифровите валути могат да внесат в техния живот, благосъстояние и независимост “, сподели Гай Хърш от eToro. „ Ние сме доста разчувствани от тази вест и чакаме с неспокойствие други платежни приложения да последват образеца на PayPal ”, добави той.

Новината за решението на PayPal пристигна на фона на сигналите, че някои обичайни финансови институции демонстрират интерес към цифровите валути.

През август Fdelity Investments пусна първия си ориентиран към биткойн фонд, а неотдавна Square Inc. и MicroStrategy Inc. вложиха в криптовалутата. Европейската централна банка обмисля основаването на лична цифрова валута, до момента в който Китай организира огромни проби на цифровия юан.

„ Макар че някои страни показват интерес към цифрови валути, изказванията, че те могат да изместят обичайните парични средства в скоро време не са подкрепени с доказателства “, споделя Майк Новограц създател и основен изпълнителен шеф на  Galaxy Investment Partners.

Според него биткойнът играе ролята на „ цифрово злато “ и е надалеч от прекосяването към ежедневна приложимост.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР