Привържениците на Атлетико Мадрид вероятно се успокояват, че надеждата умира

...
Привържениците на Атлетико Мадрид вероятно се успокояват, че надеждата умира
Коментари Харесай

Историята е срещу Атлетико след 1:2

Привържениците на Атлетико Мадрид евентуално се успокояват, че вярата умира последна и ще стискат палци любимците им да сътворят поврат след домакинската загуба с 1:2 от Севиля в четвъртфиналите за Купата на краля. Историята обаче сочи, че “дюшекчиите” са продължавали напред единствено два пъти, откакто са отстъпили в първия мач от елиминации в този шампионат като домакини, като в един от въпросните дуели губят тъкмо с този резултат.

94' | 1-2 | Final. Termina la ida de los 1/4 de final de la #CopadelRey en el Wanda @Metropolitano #AtletiSevillaFC #AúpaAtleti pic.twitter.com/q4AuEyBJaB
— Atlético de Madrid (@Atleti) January 17, 2018
Големият героизъм на Атлети в сходна обстановка е през сезон 1977/1978, когато в осминафиналите на същия този шампионат, столичани отстъпват с 1:2 на “Висенте Калдерон” против Атлетик Билбао, само че в реванша печелят с 3:2, въпреки че баските вкарват първите два гола.

Друга позитивна развръзка има през 2006, когато Леванте печели като посетител на Висенте Калдерон с единствен късен гол за 0:1, само че по-късно Серхио Агуеро “връща услугата” при гостуването във Валенсия, а “червено-белите” печелят след дузпи.

В останалите 12 случая, когато Атлетико губи първата среща като хазаин, непроменяемо следва отпадане.

Реваншът на “Рамон Санчес Писхуан” е на 23 януари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР