Привърженици сте на традиционните салати в кухнята, а авангардното изкуство

...
Привърженици сте на традиционните салати в кухнята, а авангардното изкуство
Коментари Харесай

Свежи идеи за салати с плодове и зеленчуци

Привърженици сте на обичайните салати в кухнята, а авангардното изкуство не е по усета ви. Рядко рискувате с нeпознати подправки. Понякога ви се прищява да предприемете нещо ново и друго, само че си намирате причина да отложите за по-подходящ момент….
Ако се разпознавате в тези редове, тук е мястото и в този момент е времето да извършите първите стъпки в разчупване на статуквото. Не ви призоваваме да загърбите традициите, а просто да освежите лятното си меню и да завъртите главата на половинката си с някое от идващите оферти за свежи и пъстри салати, в които плодовете имат място наедно със зеленчуците. Този другоземен за нашите географски ширини метод от дълго време е традиция във френската и италианската кухня, да не приказваме за по-далечните острови и Азия. И това не е инцидентно – съчетанието сред сладостта на плодовете, хрупкавостта на ядките и солено-киселия усет на зеленчуците и подправките основава естетика и  доставя същинско наслаждение освен за небцето, само че и за всички сетива.
Зелена салата с жълти круши и орехи
Необходими артикули:
1 приблизително огромна зелена салата
1 едра жълта круша
1 шепа почистени орехи
1 с.л. мед
1 с.л. горчица
3-4 с.л зехтин
Сол на усет
Приготвяне
След като измиете добре зелената салата, я накъсайте с ръце. Ако въпреки всичко традиционализмът не ви разрешава това – просто я нарежете на приблизително огромни линии. Поставете салатата в купа или плато и пръснете върху нея първо нарязаните на линии орехи и по-късно разпределете крушата, нарязана на полукръгове и очистена от семките. Пригответе дресинг от меда, горчицата, зехтина и солта и поръсете.
 
Ако в хладилника ви е останала още салата, а детето не е съумяло да изяде всички ягоди, които купихте през вчерашния ден, ето още едно бързо предложение за свежа и артистична салата с ягоди. Добавете и 20 зърна нар и към този момент сте подготвени за Мастър Шеф.
Зелена салата с ягоди, мента и нар
Продукти:
1 зелена салата
200 грама измити ягоди, нарязани на филийки
20 зърна нар / не са задължителни/
200 грама моцарела
Прясна мента
Сок на половин лимон
Сол
Зехтин
Приготвянето е както при салатата с круши. Накъсвате салатата, върху нея разпределяте нарязаните ягоди и нарязаната моцарела. Накъсвате ментата и подправяте със зехтин и сол на усет. Може да поръсите и малко свеж лимонен сок и най-отгоре зърната от нар.
Освен вкусни, предложенията за свежи салати с плодове и зеленчуци са и потребни, тъй като съдържат доста витамини и минерали. Без значение дали сте фенове на обичайните или на екзотичните салати, значимото е че в Lidl постоянно може да откриете над 100 типа свежи плодове и зеленчуци, които са сертифицирани по Global G.A.P. – най-популярният интернационален стандарт за качество и непорочност на производството. Всичко останало оставяме на вашето въображение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР