Привърженици на заговорническите теории от седмици разпространяват твърдението, че новият

...
Привърженици на заговорническите теории от седмици разпространяват твърдението, че новият
Коментари Харесай

Не, коронавирусът не е създаден в лаборатория

Привърженици на заговорническите теории от седмици популяризират изказванието, че новият ковид е бил основан напълно съзнателно в лаборатория. Проверката на обстоятелствата демонстрира, че това не може да дава отговор на истината, написа Deutsche Welle в материал по тематиката.
Тази тайна доктрина е изключително известна в обществените мрежи - че новият ковид бил основан напълно съзнателно в лаборатория, с цел да бъде употребен примерно като биологично оръжие. Сега науката обори това изказване. Международен екип от учени е анализирал генома на причинителя SARS-CoV-2, сравнявайки го с известни на науката варианти на коронавируси. Изследователите са открили висока степен на сходство с коронавирусите при прилепите, което е симптом, че новият вирус произлиза от животинския свят.

Учените са на мнение, че вирусът се е развил по натурален метод и точно в хода на тези процеси на развиване е станал рисков за индивида. Според откривателите, няма никакви признаци за човешка интервенция. Освен това, в случай че някой би тръгнал да основава изкуствено сходен вирус, с цел да го употребява да вземем за пример като биологично оръжие, той би взел за основа вирус, за който се знае, че разболява хората, а не чужд досега скотски ковид.
Още доста други специалисти отхвърлят изрично теорията за вирус, основан в лабораторни условия. Сред тях е и един от най-известните немски вирусолози Кристиан Дростен, който дружно с още 26 учени от целия свят разгласява съответното мнение в реномираното профилирано издание The Lancet.

Засега учените изхождат от обстоятелството, че предшественикът на SARS-CoV-2 произлиза от животинския свят, а епидемията води началото си от пазар за диви животни в китайския град Ухан, където се е стигнало до първите заразявания.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР