Привърженици на Тръмп нахлуха в Конгреса. Те се опитват да

...
Привърженици на Тръмп нахлуха в Конгреса. Те се опитват да
Коментари Харесай

Привърженици на Тръмп нахлуха в Конгреса на САЩ

Привърженици на Тръмп нахлуха в Конгреса. Те се пробват да осуетят съвещанието, което би трябвало да разгласи новият президент на Съединени американски щати.

This is all your doing...
— (@FaizelPatel143)
Съвместното съвещание на двете камари на Конгреса е прекъснато, представителите се изтеглят, постройката е затворена, оповестява Си Ен Ен.

Конгресмени оповестяват в обществените медии, че са ужасени от протичащото се. На вратата на заседателната зала е сложена въоръжена защита. Репортер на Си Ен Ен оповестява, че на представителите в постройката са раздадени противогази. Освен това те са посъветвани да стоят на земята за сигурност.



Според медията полицията и защитата на Капитолия желаят спомагателна помощ от органите на реда, в това число федералните управляващи.

В непосредственост до стълбите на постройката на Конгреса се чуват детонации и пушек изпълва въздуха. Използван е сълзотворен газ, само че не е ясно дали е пристигнал от протестиращи или от полицията. Много хора са заслепени от сълзи и кашлят мощно.
Снимка: Reuters
Президентът Доналд Тръмп прикани в " Туитър " за поддръжка на полицията и на органите на реда на Капитолия, тъй като " те са в действителност на страната на страната " и помоли протестиращите да бъдат " мирни ".

Малко по-късно той още веднъж написа в " Туитър ": " Моля всеки в Капитолия да запазят мира. Без принуждение! Запомнете, ние сме Партията на закона и реда - уважавайте правото и нашите велики мъже и дами в Синьо. Благодаря! "



Според кореспонденти на " Вашингтон пост " Държавният департамент по защита е отказал на управляващите във Вашингтон да бъде изпратена Националната армия.

Снимка: Reuters

Републиканският конгресмен Адам Кинзинджър, който е в постройката, дефинира в " Туитър " офанзивата като " опит за държавен прелом ".

This is a coup attempt.
— Adam Kinzinger (@RepKinzinger)
Повишено е и равнището на сигурност на Белия дом, оповестява Си Ен Ен.

Минути, откакто протестиращите пробиха загражденията и стигнаха до Капитолия, кметът на Вашингтон Мюриел Баузър разгласи вечерен час от 18:00 ч. (01:00 ч. българско време) до сутринта 06:00 ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР