Привърженици на президента на САЩ Доналд Тръмп в Конгреса на

...
Привърженици на президента на САЩ Доналд Тръмп в Конгреса на
Коментари Харесай

Тръмп аут от Белия дом веднага - ето как

Привърженици на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Конгреса на Съединени американски щати. Това прекъсна церемонията по преброяване на гласовете от изборите. Полицията заяви за четири жертви. След случилото се, както в Съединени американски щати, по този начин и в интернационалната общественост се появиха апели Тръмп от поста. Може ли обаче това да се случи? Анализаторът на Ян Улф дава отговор на този въпрос.
Какви са разновидностите?
Има два метода за премахване на президент от служба: 25-ата корекция на Конституцията на Съединени американски щати и импийчмънт, последван от присъда на Сената. И при двата сюжета вицепрезидентът Майк Пенс би поел поста до встъпването в служба на Байдън.
Поправката
Ратифицирана през 1967 година и призната след убийството на президента Джон Ф. Кенеди през 1963 година, тази корекция се отнася до приемствеността на президентския пост при здравословни проблеми.
Нейният Раздел 4 преглежда обстановки, при които президентът не може да извършва отговорностите си, само че не се отдръпва непринудено. Съставителите на поправката, наподобява, са планували използването ѝ, когато поради физическо или психологично заболяване президентът е некадърен да извършва отговорностите си, споделят специалисти. Според някои откриватели тя може да се пояснява и по-широко - да вземем за пример да се ползва за рисково неспособен за длъжността президент.
За позоваването на 25-ата корекция Пенс и по-голямата част от кабинета на Тръмп ще би трябвало да разгласят, че Тръмп не е в положение да извършва отговорностите на президентския пост и да го отстранят. В този сюжет Пенс би го поел.
 Политолог: Тръмп стартира да става токсичен за Републиканската партия Политолог: Тръмп стартира да става токсичен за Републиканската партия
" Съединени американски щати са разграничени на две и всяка от страните чете свои медии, посещават разнообразни пространства в обществените мрежи и се настройва с омраз...
Впоследствие Тръмп би могъл да се разгласи за кадърен да се върне на работа. Ако Пенс и по-голямата част от кабинета не оспорят, Тръмп се връща на власт. Ако оспорят, последната дума е на Конгреса, а до решението Пенс остава президент.
За да не се върне Тръмп, са нужни гласовете на болшинство от две трети в двете камари. Контролираната от Демократите Камара на представителите обаче може просто да отсрочи гласуването до приключването на мандата на Тръмп, съобщи Пол Кампос , професор по конституционно право в университета в Колорадо.
Според него 25-ата корекция би била подобаващ метод за премахване на Тръмп от служба и е по-бърза от импийчмънт. " Пенс може неотложно да стане президент, до момента в който импийчмънтът и осъждането могат да лишават най-малко няколко дни ", сподели Кампос.

Импийчмънт
 Москва: Избирателната система на Съединени американски щати е архаична Москва: Избирателната система на Съединени американски щати е архаична
Русия съобщи в четвъртък, че " архаичната " изборна система на Съединени американски щати, която не дава отговор на демократичните стандарти, и политизацията на...
Възможно ли е да има и импийчмънт, и премахване, откакто през 2019 година към този момент имаше несполучлив опит? Отговорът тук е " да ".
Ако нормално болшинство от 435-имата членове на Камарата утвърди повдигането на обвинявания, в Сената следва правосъден развой за установяване на виновността на президента. Конституцията изисква две трети от гласовете на Сената за наказание и премахване на президент.
Според конституционния специалист Франк Бауман от университета в Мисури Тръмп към този момент може да бъде упрекнат в опит да смъкна държавното управление и в подклаждане на вълнения.
Възможно е и по-общо обвиняване като липса на преданост към конституцията или нарушение на клетвената служба.
На доктрина целият развой може да завърши за един ден: „ Може да се уреди обвинителен акт против него до на следващия ден до обяд и по-късно да се премине през ротондата на Капитолия до Сената и да се уреди процесът да стартира на следващия ден следобяд “, споделя Боуман.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР