Привърженици на Доналд Тръмп са подложили на интензивен натиск служители

...
Привърженици на Доналд Тръмп са подложили на интензивен натиск служители
Коментари Харесай

Разследването за щурма на Капитолия: хора на Тръмп притискали изборни служители

Привърженици на Доналд Тръмп са подложили на натоварен напън чиновници на локални изборни комисии, с цел да трансформират резултата от президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година, които той изгуби от Джо Байдън.

За това свидетелстваха пред Конгреса пострадали от натиска в следващото чуване за резултатите от следствие на специфична конгресна комисия за щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година
„ Шепа изборни чиновници в няколко основни щата застанаха сред Доналд Тръмп и разрушаването на американската народна власт “, сподели ръководителят на комисията Бени Томпсън, като ги похвали като герои и „ гръбнак на нашата народна власт “.
Изслушването беше изпълнено с разкази за персоналните нападки, пред които са били изправени държавни и локални чиновници.

Председателят на Камарата на представителите на Аризона - републиканецът Ръсти Бауърс, сподели, че е бил подложен на обществена клеветническа акция, в това число митинги пред дома му и мъж, който размахвал револвер пред фамилията и съседите му.

Длъжностни лица в Мичиган, Пенсилвания и други щати описаха сходни истории. Техните номера на мобилни телефони и домашни адреси са били публикувани обществено, откакто отказали да изпълнят настояванията на Тръмп.

Две изборни служителки от Джорджия - майка и щерка, свидетелстваха, че не смеели да кажат имената си на глас, откакто Тръмп незаслужено ги е обвинил, че са направили изборна машинация.

„ Имаше доста закани, чиито създатели ми желаеха гибелта “, сподели Уандреа Ар Шей Мос, някогашна служителка на щатските избори.

Заместник-председателката на комисията, републиканската представител Лиз Чейни, прикани американците да извърнат внимание на показаните доказателства, заявявайки:

„ Не можем да позволим на Америка да се трансформира в страна на тайни теории и принуждение от главорези. “

Ключов очевидец беше републиканският държавен секретар на Джорджия Брад Рафенспъргър, който свидетелства за телефонното позвъняване на Тръмп с молба да „ откри 11 780 “ гласа, които биха могли да извърнат резултата в щата му, с цел да предотвратят изборната победа на Байдън.

Въпреки че комисията не може да упрекна Тръмп в никакви закононарушения, Министерството на правораздаването следи от близко работата на комисията, отбелязва АП.

Тръмп се отбрани в обществените медии, описвайки телефонния си диалог с Рафенспъргър като „ съвършен “. По същия метод той беше описал диалога с украинския президент Володомир Зеленски през 2020 година, който докара до първата му, приключила несполучливо, процедура по импийчмънт, напомня организацията.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР