Привърженици на Ботев са били атакувани от фенове на Партизани

...
Привърженици на Ботев са били атакувани от фенове на Партизани
Коментари Харесай

Привърженици на "Ботев" са били атакувани от албански фенове в Тирана

Привърженици на " Ботев " са били атакувани от почитатели на " Партизани " в Тирана. Това се е случило часове преди началото на мача сред двата тима в първия прелиминарен кръг в Лига Европа.

Група албански ентусиасти са се доближили към заведение, в което са били почитателите на " Ботев ", и са почнали да хвърлят предмети. Видео в локален уебсайт демонстрира, че полицията се е намесила бързо и до директни конфликти не се е стигнало.

Това е следващият случай със ентусиастите на " Ботев ". На път за Тирана те имаха проблеми в Македония, където няколко от тях бяха арестувани от полицията.

По информация на локалната полиция трите автобуса са спрели към 3.00 часа (4.00 ч. българско време) за отмора на автомагистралата Скопие -Тирана, край град Куманово, на избраните за това места. Четирима от последователите са изрисували графити. Според пловдивския " Марица " графитите са били с детайли на свастика, а съгласно локалните - с обидно за Македония наличие. В добавка те залепили няколко стикера с българския байрак. Полицията твърди, че разполага с видеозапис.

Версията на почитателите е, че са били спрени поради транспаранти с патриотични надписи и развети български флагове.

Около обяд рейсовете са отпътували от град Крива паланка към Тирана с полицейски конвой след намесата на българското посолство в Скопие, оповестиха от външното министерство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР