Привърженик на Интер почина в четвъртък сутрин, след като бе

...
Привърженик на Интер почина в четвъртък сутрин, след като бе
Коментари Харесай

Сблъсъци между футболни хулигани в Италия доведоха до смърт и ранени, обмислят спиране на първенството

Привърженик на Интер умря в четвъртък заран, откакто бе ударен от кола при конфликти с почитатели на Наполи преди дуела сред двата тима от Серия А в сряда вечер на,,Джузепе Меаца “.
Всичко стартира в часовете преди мача, когато в краен квартал на Милано породиха вълнения сред най-крайните последователи на двата отбора.
Шефът на миланската полиция Марсело Кадорна показа пред публицисти, че случаят е зародил, откакто 100-тина почитатели на Интер атакували минибусите, цялостни с последователи на Наполи с вериги и чукове.
Кадорна, който е някогашен рефер в Серия А, добави, че четирима ентусиасти на неаполитанци са били ранени в при проявата на принуждение. В паниката, 35-годишният Даниеле Белардинели е бил ударен от транспортно средство, евентуално от черно SUV, а не от минибус на Наполи както в началото се смяташе, съгласно снимано видео от мобилен телефон, съобщил Кадорна. Тифози на Интер закарали Белардинели до най-близката болница, където той умрял от раните си, макар че бил опериран.

,,Не може да умреш за футболен мач “, съобщи министър Матео Салвини, като добави, че ще свика публична среща сред фенклубовете на тимовете през януари. Полицията е арестувала трима последователи на Интер след насилието, сподели още Кадорна.
Шефовете на Лигата пък обмислят краткотрайно преустановяване на шампионата. Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина свика изключително съвещание на ръководещите футбола в страната, като съгласно него шампионата би трябвало краткотрайно да се приключи.
" Ще обмислим дали да не предприемем това извънредно решение. Първо обаче ни би трябвало малко време, с цел да се координираме между тях: налице е проблем с опазването на публичния ред и надлежно той би трябвало да бъде решен.
Трябва също по този начин да се реши дали мачовете ще продължат, или не. Много съм обезпокоен от протичащото се. Не съм психолог, само че беше видно, че някои от футболистите на " Сан Сиро " бяха доста изнервени.
В момента проучвам всичко, тъй като се случи нещо съществено. Искаме да чуем мнението на вътрешното министерство и Италианския олимпийски комитет, след което ще решим ", зави той.
Починалият Даниеле Белардинели е почитател на Варезе - агитка, която е побратимена с тази на Интер, и постоянно посещава мачовете на гранда. Даниеле бе един от тарторите на неофашистката формация " Blood & Horror ".
Белардинели е ММА войник, женен с две деца и е добре прочут измежду фенските среди в Италия. Той е изтърпявал 5-годишна възбрана за посещаване на футболни срещи.
Четирима почитатели на Наполи пък са признати в болница. Единият от тях е наръган и в доста тежко положение, с заплаха за живота, другите са с натъртвания.
Сблъсъците станали при засада, която групата хулигани на Интер и Варезе устроили на неаполитански ултраси. Боят се пренесъл край пътя, а полицията се намесила бързо, само че въпреки всичко незадоволително, с цел да предотврати съдбовния излаз за Белардинели.
Интер завоюва дуела с Наполи след късен гол на резервата Лаутаро Мартинес, като двама футболисти на гостите бяха изгонени в края на срещата.
Самият дуел също беше белязан от скандал. Сенегалският бранител на гостите Калиду Кулибали бе обиждан на расистка осново, издаваха се и маймунски звуци по негов адрес.
Това вбеси всички играчи, както и треньора на Наполи Карло Анчелоти. Той на три пъти предиздвикал делегата да приключи мача, само че молбите му не били почетени. Самият Анчелоти призна, че при нов сходен случай, ще извади отбора си от терена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР