Приципно домашни карначета сме склонни да хапваме всякак, но докторът

...
Приципно домашни карначета сме склонни да хапваме всякак, но докторът
Коментари Харесай

Домашни карначета със зеленчуци

Приципно домашни карначета сме склонни да хапваме всячески, само че докторът сподели да наблегнем на зеленчуците - и се получи страхотна композиция

Необходими Продукти

● карначета - 500 г домашни
● олио - 4 - 5 с.л.
● лук - 2 глави
● праз лук - 2 бр.
● моркови - 2 бр.
● картофи - 2 бр. междинни
● сол
● черен пипер
● розмарин
● риган
● чушки - 2 бр.
● чубрица
● магданоз - свеж
● доматено пюре - 2 с.л.
● червен пипер - 1 ч.л.
● кашкавал - 50 г за поръсване

Начин на подготвяне

Обелват се картофите, морковите, лукът и празът. Нарязват се праз и лук на късчета, картофите и морковите на полукръгчета, чушките на ленти, карначето на късчета с дължина 3-4 см.

В огромен тиган се загрява мазнината и се запържва първо карначето, изваждат се в тавата, в която ще печем. В същата лой се запържват нарязания лук и праз, до момента в който омекнат и се прибавят моркови, чушки и картофи да се запържат и те.

Добавя се доматено пюре, червен и черен пипер, розмарин, риган, чубрица, целина, разбърква се и наливаме гореща вода да покрие продуктите и поръсваме със сол на усет и нарязан ситно магданоз.

Оставя се на спокоен огън да се задушат за малко, след това се трансферира зеленчуковата примес в тавата при карначетата и се разбъркват продуктите.

Ако е извряла водата се налива още 1 чаша и се запича за 20 минути на 180 градуса, изваждаме и се поръсва с настърган кашкавал, върщаме във фурната да се запече единствено на горен реотан за 5-10 минути, до момента в който кашкавалът се разтопи. Поднасяме гозбата поръсена с свеж магданоз. Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР