Притестни ме, като видях метежа на Пригожин. Учудих се. Не

...
Притестни ме, като видях метежа на Пригожин. Учудих се. Не
Коментари Харесай

Политологът проф. Антоний Тодоров: От въображението на политиците зависи дали правителството ще устои

Притестни ме, като видях метежа на Пригожин. Учудих се. Не можех да си показва какви последствия може да има това за България и за Европа. Отдавна се счита, че така наречен частни армии би трябвало да бъдат неразрешени от Организация на обединените нации като терористични организации. Те са една заплаха за света. Това съобщи политологът проф. Антоний Тодоров в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

„ Знаем компликациите, с които бе образувано това държавно управление. Имаше две упования в народа – желанието за смяна, която се роди на митингите и упованията за постоянно държавно управление. Трябваше да е ясно, че държавно управление не може да се образува без присъединяване на най-малко една от двете огромни партии в Народно събрание. Стигнаха до държавно управление, което е на ПП-ДБ, което бе само вероятното. В една такава необикновена обстановка и решенията ще бъдат необикновени. Ротационен министър председател е нещо нечувано в българската история. Не знам дали ще устои това държавно управление. Всичко зависи от въображението на политиците “, изясни той.

На въпрос какво демонстрира издигането на Васил Терзиев Тодоров съобщи: „ Веднага се заприказва за потеклото му. Това е една реторика, с която от дълго време сме завършили. Това е човек, който доста е постигнал. Нашето общество е шарено. 30 години след Прехода, в случай че не си кажем, че идва ново потомство, няма да напреднем доста “, предизвести той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР