Притеснявате ли се, че вие, вашето дете или някой ваш

...
Притеснявате ли се, че вие, вашето дете или някой ваш
Коментари Харесай

Какви са симптомите на диабета?

Притеснявате ли се, че вие, вашето дете или някой ваш прочут може да има диабет? Наличието на някои признаци на диабет не значи, че несъмнено имате болестта, само че постоянно би трябвало да се свържете с персоналния си доктор, с цел да сте сигурни.

Симптоми на диабет
Ходене до тоалетната - постоянно вървене за малко, изключително през нощта;Жажда - неутолимо чувство зажажда;Умора– възприятие на повече отмалялост от обикновено;По-слаби сте - отслабвате, без да се опитватеГенитален сърбеж или млечница;Порязванията и раните заздравяват по-дълго;Замъглено зрение;Повишен апетит.
Тези признаци могат да обиден всеки - възрастен или дете. Но някои са по-чести признаци на диабет вид 1 и могат да се появят доста бързо. Специалистите ги наричатчетирите Т-та - тоалетна; течности; прекомерно уморен;тънък.

Симптомите, които изпитвате, няма да съответстват тъкмо с тези на различен човек. Въпреки тованай-честите признаци на диабет, изпитвани от доста хора, са нараснала жадност, нараснало уриниране, възприятие на отмалялост и загуба на тегло.

Проявявате признаци на диабет: какво следва?

Ако се чувствате доста зле или признаците ви се появят бързо, потърсете незабавна среща с персоналния си доктор. Ако имате някакви признаци на диабет, значимо е да се свържете с персоналния си доктор и да поискате кръвен тест за диабет.

Какво е чувството при недиагностициран диабет?

„ Спомням си, че се усещах в действителност изтощен и сънен, само че не мислех за това, до момента в който се пробвах да жонглирам сред работата и грижите за трите си деца. Когато ми сложиха диагнозата, това ме накара да се замисля за майка ми и нейното здраве. Помислих, че и тя може да има диабет. Винаги се усещаше изтощена и имаше абсцес на крайници си, който като че ли в никакъв случай не заздравя. “

Изпитване на признаци

„ През първата ми година в здравното учебно заведение започнах да слабея. Всъщност, отслабнах доста, паднах от към 100 кг на 70... стигна се до точката, в която не можех да изкарам и час без потребност от тоалетната и пиех към шест или седем литра вода дневно - жаждата в действителност беше невероятна. “

Какво предизвиква тези признаци?

Симптомите на диабета се появяват, тъй като част или цялата глюкоза остава в кръвта и не се употребява като гориво за сила. Тялото се пробва да понижи равнищата на кръвната захар, като изхвърля непотребната глюкоза от тялото посредством урината, което ви прави по-жадни. Високите равнища на глюкоза, отделяни в урината, са идеална среда за размножаване на гъбичната зараза, която предизвиква млечница. Но не всеки получава признаци. Всъщност, 6 от 10 души нямат такива, когато са диагностицирани с диабет вид 2.

Кога да говорите с доктор
Вие или вашето дете проявявате признаци на диабет;Смятате, че вие или вашето дете сте изложени на висок риск от развиване на диабет;Ако смятате, че вашпартньор или другар също е изложен на риск от диабет, говорете с него и го насърчете да потърсипрофесионален съвет.


Рискови фактори за диабет

В взаимозависимост от типа на диабета, това може да се дължи на тяхната етническа принадлежност, генетика или даже метод на живот. Те са известни като рискови фактори за диабет. Знаейки какви са рисковите фактори и дали ви засягат, може да прецените дали би трябвало да извършите нещо, с цел да намалите риска.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР