Притеснява ме, че български политици си позволяват незаконно да посещават

...
Притеснява ме, че български политици си позволяват незаконно да посещават
Коментари Харесай

Посланикът на Украйна у нас: Български политици си позволяват незаконно да посещават Крим

„ Притеснява ме, че български политици си разрешават нелегално да посещават краткотрайно окупирания от Русия Крим ”, разяснява украинският дипломат Микола Балтажи пред БТВ.

По думите му в случай че сходно посещаване стане през Русия, т.е. със аероплан от Москва се влезе в Крим, това опонира на интернационалното право, както и на формалната позиция на страната ни във връзка анексирането на Крим.

„ Ако се прави посещаване на Крим, то се прави през Украйна, през специфични пунктове, и редът е регламентиран от съответното разпореждане на министерски съвет и с разрешението на държавната миграционна работа ”, разяснява още Балтажи.

„ Русия се пробва да продължи политиката си, да наложи дневния си ред освен в Украйна, само че и в Европа, и да убеди хората посредством хибридна интервенция, че тяхната идея е по-добра ”, разяснява още посланикът.

Той добави, че не чака българското държавно управление да сложи въпроса за отпадането на глобите против Русия по време на европредседателството.

„ Крим е украински, дори не е противоречив. Въпросът е по кое време ще се върне. Западът и Украйна в никакъв случай няма да признаят противозаконната анексия и окупация на Крим ”, безапелационен е Балтажи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР