Притеснителното е, че общински и държавни фирми, и то големи,

...
Коментари Харесай

Икономист: Големи общински и държавни фирми кандидатстват за мярката 60/40

Притеснителното е, че общински и държавни компании, и то огромни, аплайват за мярката 60/40. Това значи прекачване на пари от един джоб в различен.
Това разяснява пред БНР икономистът от Експертен клуб за стопанска система и политика Стоян Панчев.

" Проблематично е да виждаме такива сдружения. Има някакъв цикъл, в който страната, вместо да оказва помощ на частния бранш, парите стигат до общински и до държавни сдружения, които имат механизми за избавяне “, сподели още той.

„ По мотив футболните клубове, за мен най-проблемен е Българският футболен съюз. Добро предписание би било бизнеси с някаква форма на субсидиране от страната да не могат да получават такива средства “, доълни икономистът.

Панчев акцентира, че мярката е краткотрайна.

„ Това е мярка, която работи и има смисъл, в случай че приказваме за краткотраен потрес върху стопанската система, изключително подобен, основан от самата страна, тъй като тя сподели да се затварят заведенията за хранене, да вземем за пример. По-дългосрочният проект е да посочим по какъв начин да бъде отворена стопанската система, да се научим да живеем с този вирус и да стартираме да действаме в тази нова среда... Виждам вярата в държавното управление да дойдат средства от Европейски Съюз, които да продължат това, което прави 60/40. Тоест, страната да може да субсидира българския бизнес и той да не работи още дълго време. Това е неверен метод на действие на стопанската система “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР