Притеснителното е, че БАН е започнала процедура по закриването на

...
Притеснителното е, че БАН е започнала процедура по закриването на
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Притеснително е, че БАН е започнала процедура за закриването на НИМХ

Притеснителното е, че Българска академия на науките е почнала процедура по закриването на Национален институт по метеорология и хидрология, което на процедура ще го ликвидира и ще направи невероятно преобразуването му от 1 януари. Това разгласи в предаването „ Тази сутрин” министърът на образованието Красимир Вълчев във връзка почналата процедура по отделянето на метеоролозите от Академията на науките и прекосяването им към МОН.
Зам.-председателят на Българска академия на науките: Има напрежение сред нас и министър Вълчев Ще бъде ли потушено напрежението, обвързвано с Национален институт по метеорология и хидрология?
Според него по този начин управлението на Българска академия на науките подава дава сигнал към другите институти, че не е безпроблемно да излезеш от академията.
След среща при премиера: Метеорологичният институт излиза от Българска академия на науките Учените, които се занимават единствено с просвета, ще избират дали да останат в Национален институт по метеорология и хидрология или в Академията
Относно заплатите на учителите министърът подсети, че те се усилват приблизително с 20% от началото на идната година, което е планувано в бюджета. Така

минималната учителска заплата става 920 лева, междинната брутна – 1300 лева, което е чисто към 1100 лева, посочи Вълчев.

Красимир Вълчев уточни, че липсват учители по осведомителни технологии, британски език, ресурсни учители, информатика, физика и математика. Обсъждахме нови ограничения за привличане на младежи, посочи министърът.

Вижте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР