"Притеснително е мълчанието от страна на Столичната община по отношение

...
"Притеснително е мълчанието от страна на Столичната община по отношение
Коментари Харесай

Мая Манолова: Защо г-жа Фандъкова 10 години мълчи за високите сметки на Топлофикация

"Притеснително е мълчанието от страна на Столичната община във връзка с общинското сдружение Топлофикация. "

Това съобщи самостоятелният претендент за кмет на София Мая Манолова по време на среща с жители и специалисти за положението на Топлофикация, където тя показа ограниченията си в програмата по въпроса.

"През последните 14 години липсваше дейна политика от страна на столичния кмет и от страна на Столичния общински съвет за решение на проблемите на сдружението, и за отбрана на жителите от рекетьорското отношение на Топлофикация. Става въпрос за високите сметки, безпричинно увеличение на цената на парното, неразбираемите фактури и метода, по който сдружението прибира отговорностите си ", съобщи още Манолова и акцентира, че "на съвещанията на КЕВР за установяване на цената на парното и за приемането на разнообразни нормативни документи никой от Столичната община или от Столичния общински съвет не е взел отношение. "
Гражданският претендент напомни и за писмото, което "Булгаргаз " е изпратило до Столичната община при започване на месец октомври, и което споделя ясно, че в случай че Топлофикация не се разплати до края на месец ноември, ще последва прекъсване на доставките на природен газ освен в София, само че и в цялата страна.

Според Манолова другото притеснително е, че Столичната община не е взела отношение по отношение на новите правила в Наредбата за топлоподаване, с които жителите сами ще дефинират % "Сградна апаратура ".
"С това си деяние страната си изми ръцете и трансферира цялата отговорност за тази комплицирана тематика върху жителите, и няма никаква реакция от Общината. Ще поддържа жителите да нападат наредбата пред Административния съд в частта, в която те (гражданите) да дефинират сградната апаратура, и методиката, която е планувана, която към този момент един път беше отменяна ", изрично съобщи тя.

Манолова изясни още, че първото нещо, с което ще стартира, като стане кмет, е да се направи цялостна проверка на Топлофикация за установяването на финансовото му положение и преустановяване на контракта за частно изкупуване и продажба на ток.

Гражданският претендент добави, че е изрично срещу приватизацията на Топлофикация и съобщи, че ще се вкара подписване на контракти сред жителите и топлинните счетоводители, а не както до момента – сред топлинния счетоводител и Топлофикация.

"Ще прекратим всички неизгодни контракти за външни услуги. Ще усъвършенстваме програмата за ремонтни действия на Топлофикация. Ще организираме обществени разисквания с специалисти за стабилизиране на сдружението, приключи изявлението си Манолова.

Видео тук: https://www.youtube.com/watch?v=w2dIm_QDEn4&feature=youtu.be

https://mayamanolova.bg
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР