Притеснително е, че служебното правителство много бързо и спешно е

...
Притеснително е, че служебното правителство много бързо и спешно е
Коментари Харесай

Председателят на комисията за изтребителите: Никой не може да си присвоява правото да решава сам



Притеснително е, че служебното държавно управление доста бързо и незабавно е направило класирането и го е показало, за сметка на плана за военноморските сили. След това започнаха да дават заден ход и отхвърлиха да е било съдбоносен изборът. Друго смущаващо е решението за дисквалифициране на третия участник. Това сподели депутатът от ГЕРБ Емил Христов, който оглави краткотрайната анкетна парламентарна комисия за изследване осъществяването на процедурата по желание на нов вид изтребител в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

Той цитира думите на служебния министър председател Герджиков, който признава, че се е обадил на президента, който му е споделил да задвижи нещата. „ В тази връзка аз желая да знам питал ли е министър председателят президента за консултациите, които бяха направени в Министерство на енергетиката за единна позиция във връзка с „ Газпром “. Това не се е случило и ни навежда на мисълта, че нещо не е както би трябвало “, уточни той.

Христов бе безапелационен, че освен няма да се търсят корупционни практики или да се отваря фронт против президента, а единствено ще се откри по какъв начин е направено класирането, по какъв начин се е работило. „ Естествено е, в случай че в работата си комисията се натъкне на някакви данни, които биха могли да имат нездравословни последици за България, тъй като това са големи пари, а идващите ще нарастват (издръжка и експлоатация), ние ще се усещаме длъжни да уведомим както държавното управление, по този начин и медиите. Стремим се да създадем нашата работа обществена. Този въпрос е толкоз значим и безценен, че никой не може да си присвоява правото да взема решение, както се е случило “, безапелационен бе ръководителят на новосформираната комисия.

„ Ген. Радев към този момент е президент, а не авиатор. Всички български военнослужещи са негови - и пехотата, и военноморските сили, това не трябва да го не помни “, акцентира Христов.

На финала на диалога Емил Христов увери, че не познава нито един от специалистите, които са работили по избора на изтребител.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР