“Притеснително е, че днес Денков, нашият премиер, е бил един

...
“Притеснително е, че днес Денков, нашият премиер, е бил един
Коментари Харесай

Йотова: Денков да обясни защо подкрепя ползването на касетъчни муниции в Украйна

“Притеснително е, че през днешния ден Денков, нашият министър председател, е бил един от може би малцината министър председатели на срещата във Вилнюс, които са подкрепили потреблението на касетъчни боеприпаси, макар че през 2008 година България е част от съглашението срещу тяхната приложимост ”. Това съобщи пред БГНЕС вицепрезидентът Илияна Йотова.


Думите на Йотова са в отговор на изявлението на акад. Николай Денков, че Украйна може да употребява касетъчни боеприпаси, веднага като Русия го прави.

“Против тяхната приложимост се оповестиха доста страни, в това число Германия, Испания, Англия, както и доста правозащитни организации. Денков ще би трябвало да изясни за какво той ги е подкрепил ”, сподели още Йотова.

Според отчета на Служба военно разузнаване са открити опити на РСМ да въздейства върху българските малцинства в трети страни да се разгласят като македонски. Относно този въпрос вицепрезидентът изясни, че след визитите ѝ в разнообразни балкански страни е открила, че подобен напън има. “След последното ми посещаване в Косово това го видях с очите си и то се случи по време на нашето посещаване. Там има обаче огромни патриоти, българи с български генезис, които сътвориха сдружения, и аз откровено им искам триумф ”, сподели още Илияна Йотова.

Йотова акцентира, че постоянно позицията на президента Радев е напълно подчинена на интереса на България и българските жители./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР