Притеснителен е размерът на средства от бюджета, заложени да влязат

...
Притеснителен е размерът на средства от бюджета, заложени да влязат
Коментари Харесай

От ГЕРБ със сериозни притеснение за Плана за възстановяване: Прилича на подготвян лобистки проект

Притеснителен е размерът на средства от бюджета, заложени да влязат в Плана за възобновяване. Това сподели в ефира на „ Твоят ден ” по Нова нюз депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

„ България е последната страна от Европейски Съюз, в която ще бъде доказан Планът за възобновяване. Притеснително е, че има доста средства, заложени от бюджета на страната, които да влязат по този проект. Не сме оптимисти. Има опасения, че значими средства за българската стопанска система няма да влязат в точния момент. До 2023 година 2/3 от тези пари би трябвало да бъдат контрактувани за разплащане. Технически и ръководещите имат рисковия, че това няма да се случи ”, изясни той.

Александър Иванов обърна внимание, че българските жители не са стартирани с проекта или с последната негова версия.

„ Тя неведнъж беше променяна, осведомени сме с една презентация, която беше обществено показана. Притеснителна е несъразмерната иновативност, заложена в проекта. Опасен опит е да се разходват толкоз средства за акумулатори. Това е казус и не се предлага от специалистите на никое място по света. Прилича на подготвян лобистки план, за избрани производители да си доставят батериите в България ”, сподели още депутатът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР