Притесненията за неуредените търговски отношения след Брекзит карат мнозина британци

...
Притесненията за неуредените търговски отношения след Брекзит карат мнозина британци
Коментари Харесай

Ще бъдат ли засегнати доставките на шампанско във Великобритания заради Брекзит?

Притесненията за неуредените търговски връзки след Брекзит карат мнозина британци да се запасяват с някои европейски артикули. На изключително внимание от тяхна страна се радва шампанското. Основателни ли са страховете, че френското шампанско ще липсва на трапезите на Острова по Коледа? Думата имат търговците и производителите.

След седем седмици... или малко повече... нищо не се знае. Дали тривековната обич на британците към френското шампанско ще секне или пенливата течност ще продължи да се лее по празничен мотив или без мотив и от двете страни на Ламанша?

За всеки случай жителите на Острова се запасяват. А производителите на качествените сортове грозде в Източна Франция резервират успокоение. В края на краищата дългогодишните привички и тостове не могат да се изтрият за толкоз малко време. Че даже и задълго.
Пиер-Еманюел Татинже, производител на шампанско: Шампанското е обичаен артикул и обичайно пиво, което британците обожават. Те са съдействали доста за славната и сантиментална външност на шампанското. Доколкото познавам характера на британците, това надали ще се промени.

Мъдри думи, които почиват на неопровержими обстоятелства. В този смисъл настройката на френските лозари е за добра годишна продукция и сполучливи продажби макар наближаващия Брекзит.

Пиер-Еманюел Татинже, производител на шампанско: Не мога да кажа, че се безпокоя изключително. Ако става дума за Брекзит, на драго сърце бих разискал бъдещето с Борис Джонсън на чаша шампанско.

За да подсигурят равномерен преход за шампанското в близко бъдеще, френските доставки към Острова въпреки всичко са се нараснали през последните месеци, предвид на предизвестията за безпорядък по границите и вероятно налагане на нови такси.

По-малките производители в действителност могат да претърпят загуби в тази конкуренция. Но огромните, които изнасят за десетки страни, са сигурни, че могат да пренасочат солидни партиди към други пазари. Шампанското си е шампанско на всички места по света, споделят те.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР