Притесненията на експертите по национална сигурност са, че всякакъв вид

...
Притесненията на експертите по национална сигурност са, че всякакъв вид
Коментари Харесай

Конгресмени настояват AT&T да прекъсне търговските си отношения с Huawei

Притесненията на специалистите по национална сигурност са, че всевъзможен тип информация от устройствата на Huawei, като да вземем за пример къде се намира даден консуматор, ще бъде налична до разследващите служби на Китай.

© Philippe Wojazer Още по тематиката
Колко надалеч е Шънджън от Финландия

От дребен китайски производител Huawei се трансформира в компания с един от най-високите бюджети за разработки в света
15 дек 2017
Amnesty International: Големи компании употребяват неетични практики при доставката на метали

Корпорации като VW, Microsoft и Tesla подтикват употребата на детски труд и нерегулирани действия, твърди организацията
15 ное 2017 Американски конгресмени упорстват втората по величина телекомуникационна компания в Съединени американски щати – AT&T, да спре всичките си търговски връзки с китайския производител на смарт телефони и телеком съоръжение Huawei и да се опълчи на проектите на China Mobile да стъпи на американския пазар заради опасения за националната сигурност. Това оповестява Reuters, като се базира на двама представители на управляващите.

Действията на представителите на законодателната власт са в следствие от по-твърдия курс на Доналд Тръмп от неговия предходник Барак Обама против Китай – от ролята на Пекин в ограничението на Северна Корея до желанието на китайски компании да влагат в стратегически американски браншове.

Ако фирмите не се съобразят с рекомендациите, ще им бъде отказвано да работят по държавни планове, допълват източниците на организацията. Китайските телекомуникационни компании от много време се пробват да пробият на американския пазар, само че напъните им не се увенчават с триумф поради натиска, който Вашингтон оказва върху всеки евентуален локален сътрудник.

Проблемът

Притесненията на специалистите по национална сигурност са, че всевъзможен тип информация от устройствата на Huawei, като да вземем за пример къде се намира даден консуматор, ще бъде налична до разследващите служби на Китай. Заради сходни съображения през 2012 година Huawei и ZTE Corp бяха подложени на особено следствие дали тяхно съоръжение не е показало опция за непознат шпионаж и по този начин да е сложило под опасност основни американски инфраструктурни обекти.

" Новата вълна от безжична връзка отваря вратата за големи стопански и свързани с националната сигурност последствия. Участието на Китай в слагане на стандартите и продажбата на нужната техника поражда известни терзания, които изискват прецизно и скорошно внимание ", разяснява Майкъл Весъл, член на комисията за обзор на сигурността и икономическите връзки сред Съединени американски щати и Китай.

Поради това в този момент законодателите предявяват искания към AT&T да прекрати комерсиалните си връзки с Huawei по създаване критериите за идната генерация високоскоростна 5G мрежа и да спре да предлага мобилните й устройства посредством филиала си Cricket.
Що се отнася до China Mobile, китайската компания чака още от 2011 година лицензът й за осъществяване на бизнес на територията на Съединени американски щати да бъде утвърден от Федералната комисия по известията. Сега обаче управляващите намерено се опълчват на това.

Всички страни са отказали коментар по тематиката, като само AT&T разкри, че не е взела решение по отношение на работата по 5G мрежите. От Huawei обявиха, че постоянно слагат сигурността и конфиденциалността на своите клиенти преди всичко.

Провалена договорка

Източниците на организацията настояват, че по-рано този месец AT&T е била принудена да се откаже от проекта си да предлага на клиентите си телефони Huawei, откакто някои членове на Конгреса са лобирали против концепцията пред федералните регулатори.

" Това е огромен удар. Резултат на повече от две години работа и за двете страни ", разяснява анализаторът на Canalys Бен Стантън. Според различен анализатор, Сикей Лу от Gartner, целият въпрос се основава на липса на доверие от Съединени американски щати по отношение на Huawei, като китайската компания е " лицето " на терзанията на американците за китайската агресия в страната. Тъй като повече от 90% от продажбите на мобилни устройства в Съединени американски щати стават посредством оператори, проваленият късмет значи некадърност за Huawei да се откри като сериозен състезател на пазара.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР