Притеснение, че Испания може да бъде изхвърлена от участие на

...
Притеснение, че Испания може да бъде изхвърлена от участие на
Коментари Харесай

Страх в Испания, че могат да я изхвърлят от световното първенство по футбол

Притеснение, че Испания може да бъде изхвърлена от присъединяване на Световното състезание по футбол през 2018-а в Русия обзе страната. Причината - интервенция на страната в работата на локалната федерация - неприемливо нарушаване съгласно ФИФА, което в крайни случаи постоянно се санкционира точно с изключване на националните тимове на съответната страна от интернационалните прояви.

Притеснението в испанската преса се появи, откакто от централата на международния футбол изпратили писмо с рекомендации до Кралската испанска футболна федерация по отношение на идния избор на новия ѝ началник. Именно една от точките гласи, че намесата на страната в избора на президент на федерацията е неприемлива, а определяне на нарушаване може да докара до изваждане на международния първенец за 2010 година от идния Мондиал в Русия следващата година.

От ФИФА потвърдиха, че фактически са изпратили писмо с рекомендации до Испанската футболна федерация.
До избора на нов президент на испанската федерация се стига, откакто досегашният ѝ президент Анхел Мария Вияр беше задържан поради корупция и финансови закононарушения. Той беше отпред на организацията в продължение на 19 години и даже за малко управлява УЕФА като краткотрайно изпълняващ длъжността след абсурда с Мишел Платини. Именно влизането в пандиза на досегашния началник очевидно може да се преглежда като интервенция на страната, само че все пак министър председателят на Испания Мариано Рахой успокои, че няма заплаха националният тим да не играе на Мондиала, защото няма никакво желание да се меси в избора на нов президент на футболната федерация.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР