Притеснени родители ни сигнализираха за пореден случай на заразен от

...
Притеснени родители ни сигнализираха за пореден случай на заразен от
Коментари Харесай

Родители в паника: Прикрива ли се хепатит А в столично училище?

Притеснени родители ни алармираха за следващ случай на инфектиран от Хепатит А в столичното 54-то учебно заведение „ Иван Рилски ”. Става въпрос за болен преподавател на начален курс. Родителите настояват, че управлението на образователното заведение не ги е уведомило в точния момент, оповестява bTV.

 
Директорката на учебното заведение – Соня Василева, твърди, че сега, в който здравните служби са удостоверили, че става въпрос за хепатит А, учебното заведение е взело ограничения за стерилизация и е уведомило персоналните лекари на всички деца от II клас, които са контактували със инфектираната учителка. Родителите обаче настояват, че в учебното заведение не се почиства добре, а ограничения са взети, когато станало ясно, че ще има ефирен репортаж.
 
Хепатит А има в цяла София и то целогодишно, разгласи доктор Костадинка Пачаръзова, шеф на дирекция „ Медицински действия “ при Столична районна здравна ревизия (РЗИ). По нейна информация няма регистриран случай на инфектиран възпитаник от 54-то учебно заведение. На проучване подлежат единствено децата, които са били в контакт с болната учителка, посочи тя.
 
В над 20 столични учебни заведения и детски градини е имало заболели от хепатит А в интервала 5 юли – 5 ноември, оповестиха предходната седмица от Министерството на здравеопазването.
 
С хепатит А са инфектирани общо 153-ма души, от които 144 са деца на възраст сред 2 и 16 години.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР