"Притеснена съм по начина, по който стартира реформата от служителите

...
"Притеснена съм по начина, по който стартира реформата от служителите
Коментари Харесай

Манолова обяви гореща телефонна линия за хора с увреждания

"Притеснена съм по метода, по който започва промяната от чиновниците на общественото министерство. Факт е, че пенсиите на хората с увреждания са по-ниски вследствие на прехвърлянето на пенсията за неработоспособност от Национален осигурителен институт към Агенцията за обществено подкрепяне. Те одобряват това като неистина, която институциите осъществиха във връзка с тях поради безхаберието на администрацията на общественото министерство. Хората не схващат би трябвало ли да подадат заявление, не би трябвало ли. Министерството трябваше да направи организация, тъй че да си получат пенсиите януари. Обявявам открита гореща телефонна линия за всички хора с увреждания - 0883 462 310. " Това съобщи омбусдманът Мая Манолова в изявление за bTV.
По думите ѝ има опити за протест за несъблюдение.
"Притеснявам се, че хората са в суматоха, че се дадоха обещание повече пари ", сподели още омбудсманът.Относно казуса с двойните стандарти Манолова сподели:
"Двойните стандарти при стоките съществуват от дълго време. Те са несъмнено потвърдени и идеята да бъдат преборени като една обидна и унизителна за България процедура към този момент се трансформира в национална идея. " "Изправени сме пред опасността след Европа „ на две скорости” да влезем в Европа „ на два стандарта”, добави още тя и изясни, че най-големите разминавания са при детските храни и продуктите за деца и бебета. Има съществуване на растителни мазнини, по-малко мляко и какао. Има и по-висока цена.
"Аз и български жители, които подадохме петиция в Европейския парламент, ще бъдем изслушани на следващия ден заран ", разясни Мая Манолова, изразявайки вяра, че идеята ще има триумф.
"Вече трета година водим тази борба. Оптимистична вест е, че на следващия ден в Европейския парламент ще бъде прегледан потребителският пакет, който беше огласен от София за унищожаване на двойните стандарти при храните. Пакетът е извънредно значим и ще даде опция за предявяването на групови искове с приемане на компенсации. Ще бъдат въведени драконови наказания, като може да доближат до 4% от оборота. Няма различен метод, с изключение на икономическите наказания, против тези, които злоупотребяват с доверието на потребителите ", изясни омбудсманът.Тя добави, че ще упорства за възбрана на производството на храни под една и съща марка, с разнообразни съставки и с друго качество. "Стискаме палци потребителският пакет, който беше огласен в границите на българското председателство, да бъде признат, тъй като ще постави завършек на двойните стандарти при храните. Това е значима идея освен за България, само че и за още осем източноевропейски страни ", съобщи Мая Манолова.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР