Притеснена майка вдигна полицията в Разлог на крак, след като

...
Притеснена майка вдигна полицията в Разлог на крак, след като
Коментари Харесай

Притеснена майка вдигна полицията в Разлог на крак напразно

Притеснена майка подвигна полицията в Разлог на крайник, откакто се е забавило извозването на деца от региона на ски писта Кулиното. Сигнал е подаден на тел. 112 малко преди 15.00 ч. На него незабавно се отзовали екип на полицията, само че униформените не установили проблем, а екипът на колата за спешна помощ безусловно бил просто разходен на вятъра.

Причината за сигнала била, че поради изобилния сняг рейсовете, които смъкват децата от пистата към Разлог, се забавили.

Ски писта Кулиното се намира на най-високата част на прохода Предел, на 3 км южно от него.

Междувременно в област Смолян настана призрачен сън за стотици туристи, тръгнали към планината без вериги. Още на разсъмване в петък проходът през Пампорово бе блокиран от закъсали коли, а някои от водачите даже не знаеха по какъв начин да сложат веригите. Снегорините също се озоваха в тапата.

Обилният снеговалеж в допълнение затрудни работата по почистването на снега. За втори следващ ден сухопътните войски изкараха тежката техника. Роторен снегорин се зае да чисти еднометровия сняг, блокирал основния път.

Около 200 деца, които са на ски учебно заведение в региона на Разлог, не са били блокирани.

"Няма толкоз огромна драма, каквато се показва. Децата са на пистата, където има наши чиновници, личен състав, чайна. Не са сами и не е тъкмо, че са блокирани. Изпратили сме два трактора, които работят по снегопочистването, само че снеговалежът е изобилен. Виждате, че и на Предела се стопира прекосяването на товарни коли, до момента в който се почисти пътят ", разяснява кметът на Разлог Красимир Герчев.

В момента всички деца са свалени в Разлог и се намират в хотела, заяви dir.bg

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР