Притеснен съм предвид факта, че цяла България се е обърнала

...
Притеснен съм предвид факта, че цяла България се е обърнала
Коментари Харесай

Кристиян Бойков: Не съм атакувал НАП и не съм вълшебник

Притеснен съм поради обстоятелството, че цяла България се е обърнала против мен. За самият случай не се усещам обезпокоен. Доста погрешни неща се изписаха и изговориха последните дни. Аз не съм атакувал системата на Национална агенция за приходите.

Това сподели в утринния блок на БТВ упрекнатият за хакерската офанзива против системата на Национална агенция за приходите Кристиян Бойков. "Бях на работа и пуших на терасата, когато сътрудниците ми споделиха, че би трябвало да вляза, тъй като от ГДБОП са в офиса. Белезниците щракнаха незабавно на ръцете ми. Обясниха ми, че акцията е поради приключването на данните в Национална агенция за приходите. Аз получих нервозен срив първоначално. Акцията продължи към 7 часа. От ГДБОП ме питаха кое е работното ми място и това беше единственото подпомагане, което потърсиха от мен. Аз се успокоих едвам след втория-третия час. Нещата не са толкоз обикновени и то при такова следствие. Премиерът сподели, че е можело да отворя компютрите и да оказа помощ, само че това не е толкоз елементарно. Информацията там е криптирана и съдържа сериозни данни за нашите клиенти, с които разполагаме единствено ние. Според мен офанзивата е против компанията, а не толкоз против мен. Аз не мисля, че има някой, който да ме ненавижда и да желае да ми отмъсти. Не мога да разясня следствието и да експортирам данни от него, тъй като даже и да бъда оправдан, след това може да ме глобят за изнасяне на информация. Не мога разясня какви данни са изтекли от Национална агенция за приходите и дали те имат отношение към националната политика. Не се занимавам с политика. При разпитите ми имаше леки закани и неуместни въпроси. Аз реагирах умерено, тъй като към този момент бях осмислил какво се случва. Опитваха се да ме убедят, че съм направил всичко, само че аз нямаше по какъв начин да направя това, тъй като съм почтен. При делото ще се разбере какво тъкмо са ме питали. Странно е, че за един 20-годишен юноша идват 15 мъже, които са два пъти колкото мен ", разкри Бойков.

"Нямам никаква концепция каква е уязвимостта на системата Национална агенция за приходите. Не бих се определил и като магьосник. Не мога да преценява какви са опциите ми все още. Определям се като 20-годишен възпитаник. В свободното си време играя игри, чета за работата си, навестявам курсове. Това за "белите " и "черните " хакери също не е действително, тъй като си има избрани термини в тази област. Страхувам се, тъй като нещата, които ми се случват сега, ми се случват за пръв път. Естествено, че се тормозя, че мога да бъда наказан за нещо, което не съм направил. Все още не мога да премисля какво тъкмо се случва. Родителите ми реагираха без суматоха. Майка ми сподели, че ме поддържа. Приятелката ми също ме поддържа. Имам напълно естествен стандарт за 20-годишен ИТ експерт. Не съм богат. Получавам средностатистическа заплата за този бранш. Издразних се, че се написаха доста неща за персоналния ми живот без никой да ме пита. Не е правилно, че пребивавам в една и съща постройка с министър Владислав Горанов. Работя в тази постройка. Със сигурност не съм богат. С приятелката ми живеем в двустаен апартамент чартърен. Издразних се, че публицистите се ровят и в персоналния живот на фамилията ми. Опитах се да отивам на работа, само че медиите ми пречат, тъй като непрестанно ме преследват. Със сигурност бих траял да работя в тази сфера, само че не бих минал в редиците на държавната администрация ", сподели още Кристиян Бойков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР