Притеснен съм... Бих искал да се обзаложа, че ако той

...
Притеснен съм... Бих искал да се обзаложа, че ако той
Коментари Харесай

Цитат на деня: Китайският президент ще реши проблема в Хонконг за 15 минути

" Притеснен съм... Бих желал да се обзаложа, че в случай че той (президентът на Китай) седне да приказва с протестиращите... би се обзаложил, че би намерил решение за 15 минути. "

Това сподели пред кореспонденти американският президент Доналд Тръмп за митингите в Хонконг, съобщи " Гардиън ". Това е третият коментар на президента в последните 24 часа, в който приканва китайския си сътрудник Си Цзинпин за разговор с стачкуващите в азиатския финансов център.

" Зная, че той не прави такова нещо, " добави Тръмп преди протест в Ню Джърси, написа английският вестник.

По-рано президентът съобщи в " Туитър ", че сходна стъпка би понижила напрежението. " Ако президентът Си се срещне директно и персонално с протестиращите, би настъпил благополучен и рационален завършек на казуса с Хонконг. Не се колебая в това! ", написа той.

Туитът на Тръмп идва ден, откакто той обвърза комерсиалното съглашение сред Съединени американски щати и Китай с хуманното споразумяване на въпроса с продължаващите седмици наред митинги, разтърсващи Хонконг. Тръмп направи този коментар единствено часове, откакто Държавният департамент изрази " дълбока угриженост " от информациите за напредване на китайски паравоенни формирования към границата с Хонконг, написа " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Загрижеността на Тръмп за обстановката в Хонконг - каквато той не бе изразявал интензивно в последните месеци - идва преди 11-ия следващ уикенд на демонстрации. Китайски медии дават сигнал, че е допустима (макар в действителност да не е вероятна) военна намеса за преодоляване на обстановката, а бизнесът понася загуби от серията манифестации, почнали като митинг против закон за екстрадицията в Китай, а прераснали в предизвикателство против Пекин.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР