Притежаващ четири от петте световни титли в тежка категория и

Притежаващ четири от петте световни титли в тежка категория и ...

От Кубрат Пулев до Ортис: Какви са резервните варианти за Джошуа.Притежаващ четири от петте световни титли в тежка категория и солидни сделки на телевизионния пазар, Антъни Джошуа без съмнение е най-желаният съперник на боксовия ринг. Въпреки това за втори път през 2017 г. се стигна до провален мач с негово участие.

Във вторник беше обявено, че следващият му опонент - Джарел Милър, е бил уличен в употреба на допинг. В пробата от урината на 30-годишния американец, взета доброволно на 20 март, са открити следи от кардарин (GW1516). Той е забранен, тъй като се използва за увеличаване на аеробната сила, изгаряне на мазнини и повишаване на издръжливостта.

Милър, който няма загуба в 24-те си мача на професионални ринг, трябваше да се изправи срещу Джошуа на 1 юни в "Медисън скуер гардън" в Ню Йорк. Двубоят все още не е отменен официално, тъй като се чака отварянето на Б-пробата на американеца. Със сигурност обаче тази среща няма да се състои.

Това ще е втори провален двубой за Джошуа през 2019 г. Първоначално той имаше насрочен двубой на 13 април на стадион "Уембли" в Лондон. Срещата обаче беше отменена, след като пропаднаха преговорите с друг от водещите британски боксьори в тежката категория - Дилиън Уайт.

Същата дата, същото място

Джошуа не се е боксирал от септември, когато нокаутира руснака Александър Поветкин на `Уембли". Световният шампион постигна 22-ата си победа от 22 мача и 21-ата след нокаут.

От Кубрат Пулев до Ортис: Какви са резервните варианти за Джошуа
© Associated Press

Британският боксьор твърдо иска следващата му среща да е на американска територия, след като в средата на миналата година подписа договор с набиращата скорост онлайн платформа DAZN.

"Не сме говорили за нова дата. Продали сме 17 000 билета, а над 10 000 британци ще летят за САЩ, така че ще им го осигурим. Ей Джей продължава да се готви за мач в "Медисън скуер гардън" на 1 юни", потвърди промотърът на Джошуа Еди Хърн.

Джошуа никога не се е боксирал извън Великобритания като професионалист. Който и да е неговият съперник в дебюта му в САЩ, световният шампион ще заложи и четирите си пояса - на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO).

"Както можете да си представите, получихме цял куп обаждания", каза още Хърн.

Кой е следващият

Хърн посочи, че има най-малко осем варианта за заместник на Милър. Най-желаният сред тях е кубинецът Луис Ортис. Той е един от малкото топ боксьори, които нямат насрочен мач за лятото, а освен това подобен мач би много по-интригуващ, отколкото срещу Милър.

Луис Ортис
© Associated Press

Луис Ортис

40-годишният Ортис има само една загуба в 34-те си мача на професионалния ринг. Тя дойде срещу Дионтей Уайлдър в изключително зрелищна битка за най-престижния пояс в тежката категория - на Световния боксов съвет (WBC).

"Това е идеалният сценарий. Ако трябва да избера едно име, това ще е Ортис. Това е и първото име, което Антъни ми даде вчера. Би било голям мач. За мнозина ще е много по-добър и по-тежък мач за Антъни", коментира Edi Хърн.

Наскоро Ортис обяви, че е готов да се изправи срещу Джошуа, ако Милър се откаже. Хърн обаче се съмнява, че кубинецът ще удържи на думата си. "Познавам екипа му. От това, което усетих, според тях той няма да бъде готов за мача. Не съм съгласен с това. Ако си боксьор в тежката категория, седем седмици са напълно достатъчни", каза още промотърът на Джошуа.

От Кубрат Пулев до Ортис: Какви са резервните варианти за Джошуа
© facebook.com/KubratPulev/

Кубрат Пулев също е сред основните варианти, тъй като е задължителен претендент за световната титла на IBF. В момента обаче българинът е без лиценз за мачове в Калифорния заради целувката с репортерката Дженифър Равало след дебютния му мач в САЩ.

Пулев трябва да се яви на изслушване пред калифорнийската спорна комисия на 14 май. Въпреки че евентуално наказание ще важни само за територията на Калифорния, българинът едва ли ще бъде включен в голяма гала, ако такова бъде наложено. В същото време Равало подготвя съдебен иск срещу Пулев за сексуално посегателство.

"Харесваме Пулев. Готови сме, ако иска този мач, но сега той има странични проблеми", заяви Хърн.

Собственикът на "Топ ранк" Боб Аръм, който подписа договор с Пулев в края на 2018 г., е отхвърлил възможността за мач с Джошуа на 1 юни. Според боксовите медии в САЩ Аръм не иска да "хвърли" толкова рано един от топ състезателите си срещу световния шампион, а предпочита да го запази за евентуален мач срещу най-голямото име на "Тор ранк" в момента - Тайсън Фюри.

Непобеденият в 19 мача на професионалния ринг и добре познат в САЩ Адам Ковнацки също е отпаднал като варианта. От лагера на поляка са заявили, че той няма да успее да се подготви навреме за 1 юни.

Ветеранът Мануел Чар е друго от имената, които Хърн спомена. Подобен мач обаче ще бъде безсмислен от спортно-техническа гледна точка и няма да предизвика сериозен интерес. В тази ситуация промотърите на Джошуа от "Мачрум" може да прибегнат до някой от своите боксьори - Дилиън Уайт или Майкъл Хънтър.

"Има много надеждни момчета на хоризонта. Това е голяма възможност за тях. Не е като да има две-три седмици до мача. Има цели седем седмици. Ако си боксьор в тежка категория, имаш достатъчно време да се подготвиш и да се опиташ да спечелиш световна титла", завърши Хърн.

Източник: dnevnik.bg