Притежаващ четири от петте световни титли в тежка категория и

...
Притежаващ четири от петте световни титли в тежка категория и
Коментари Харесай

От Кубрат Пулев до Ортис: Какви са резервните варианти за Джошуа

Притежаващ четири от петте международни трофеи в тежка категория и солидни покупко-продажби на телевизионния пазар, Антъни Джошуа без подозрение е най-желаният противник на боксовия кръг. Въпреки това за повторно през 2017 година се стигна до провален мач с негово присъединяване.

Във вторник беше оповестено, че идващият му конкурент - Джарел Милър, е бил махленски в приложимост на допинг. В тестът от урината на 30-годишния американец, взета непринудено на 20 март, са открити следи от кардарин (GW1516). Той е неразрешен, защото се употребява за увеличение на аеробната мощ, изгаряне на мазнини и повишение на издръжливостта.

Милър, който няма загуба в 24-те си мача на професионални кръг, трябваше да се изправи против Джошуа на 1 юни в " Медисън скуер гардън " в Ню Йорк. Двубоят към момента не е анулиран публично, защото се чака отварянето на Б-пробата на американеца. Със сигурност обаче тази среща няма да се състои.

Това ще е втори провален дуел за Джошуа през 2019 година Първоначално той имаше плануван дуел на 13 април на стадион " Уембли " в Лондон. Срещата обаче беше анулирана, откакто пропаднаха договарянията с различен от водещите английски боксьори в тежката категория - Дилиън Уайт.

Същата дата, същото място

Джошуа не се е боксирал от септември, когато нокаутира руснака Александър Поветкин на `Уембли ". Световният първенец реализира 22-ата си победа от 22 мача и 21-ата след нокаут.

 От Кубрат Пулев до Ортис: Какви са аварийните разновидности за Джошуа
© Associated Press

Британският боксьор твърдо желае идната му среща да е на американска територия, откакто в средата на предходната година подписа контракт с набиращата скорост онлайн платформа DAZN.

" Не сме говорили за нова дата. Продали сме 17 000 билета, а над 10 000 британци ще летят за Съединени американски щати, тъй че ще им го осигурим. Ей Джей продължава да се готви за мач в " Медисън скуер гардън " на 1 юни ", удостовери промотърът на Джошуа Еди Хърн.

Джошуа в никакъв случай не се е боксирал отвън Англия като експерт. Който и да е неговият противник в дебюта му в Съединени американски щати, международният първенец ще заложи и четирите си пояса - на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO).

" Както можете да си визиите, получихме цялостен куп позвънявания ", сподели още Хърн.

Кой е идващият

Хърн уточни, че има минимум осем разновидността за заместител на Милър. Най-желаният измежду тях е кубинецът Луис Ортис. Той е един от дребното топ боксьори, които нямат плануван мач за лятото, а също така сходен мач би доста по-интригуващ, в сравнение с против Милър.

 Луис Ортис
© Associated Press

Луис Ортис

40-годишният Ортис има единствено една загуба в 34-те си мача на професионалния кръг. Тя пристигна против Дионтей Уайлдър в извънредно зрелищна борба за най-престижния пояс в тежката категория - на Световния боксов съвет (WBC).

" Това е идеалният сюжет. Ако би трябвало да избера едно име, това ще е Ортис. Това е и първото име, което Антъни ми даде през вчерашния ден. Би било огромен мач. За мнозина ще е доста по-добър и по-тежък мач за Антъни ", разяснява Edi Хърн.

Наскоро Ортис разгласи, че е подготвен да се изправи против Джошуа, в случай че Милър се откаже. Хърн обаче се съмнява, че кубинецът ще удържи на думата си. " Познавам екипа му. От това, което усетих, съгласно тях той няма да бъде подготвен за мача. Не съм склонен с това. Ако си боксьор в тежката категория, седем седмици са изцяло задоволителни ", сподели още промотърът на Джошуа.

 От Кубрат Пулев до Ортис: Какви са аварийните разновидности за Джошуа
© facebook.com/KubratPulev/

Кубрат Пулев също е измежду главните разновидности, защото е наложителен кандидат за международната купа на IBF. В момента обаче българинът е без лиценз за мачове в Калифорния поради целувката с репортерката Дженифър Равало след дебютния му мач в Съединени американски щати.

Пулев би трябвало да се яви на чуване пред калифорнийската противоречива комисия на 14 май. Въпреки че вероятно наказване ще значими единствено за територията на Калифорния, българинът надали ще бъде включен в огромна церемония, в случай че такова бъде наложено. В същото време Равало приготвя правосъден иск против Пулев за полово посягане.

" Харесваме Пулев. Готови сме, в случай че желае този мач, само че в този момент той има странични проблеми ", съобщи Хърн.

Собственикът на " Топ ранк " Боб Аръм, който подписа контракт с Пулев в края на 2018 година, е отхвърлил опцията за мач с Джошуа на 1 юни. Според боксовите медии в Съединени американски щати Аръм не желае да " хвърли " толкоз рано един от топ състезателите си против международния първенец, а избира да го резервира за възможен мач против най-голямото име на " Тор ранк " сега - Тайсън Фюри.

Непобеденият в 19 мача на професионалния кръг и добре прочут в Съединени американски щати Адам Ковнацки също е изнемощял като разновидността. От лагера на поляка са декларирали, че той няма да успее да се приготви в точния момент за 1 юни.

Ветеранът Мануел Чар е друго от имената, които Хърн загатна. Подобен мач обаче ще бъде неправилен от спортно-техническа позиция и няма да провокира сериозен интерес. В тази обстановка промотърите на Джошуа от " Мачрум " може да прибегнат до някой от своите боксьори - Дилиън Уайт или Майкъл Хънтър.

" Има доста надеждни момчета на хоризонта. Това е огромна опция за тях. Не е като да има две-три седмици до мача. Има цели седем седмици. Ако си боксьор в тежка категория, имаш задоволително време да се подготвиш и да се опиташ да спечелиш международна купа ", приключи Хърн.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР