Притежаването на огнестрелно оръжие от лица с криминално досие е

...
Притежаването на огнестрелно оръжие от лица с криминално досие е
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Специалните служби за сигурност са реагирали бързо и адекватно

Притежаването на огнестрелно оръжие от лица с престъпно досие е по-сериозният проблем, който слага пред институциите вчерашният случай с навлизане в приемната на Президенството на въоръжен мъж. Това сподели в Благоевград вицепрезидентът Илияна Йотова, която се срещна със студенти - етнически българи, учащи се в Югозападния университет. 

Специалните служби за сигурност са реагирали бързо и съответно на вчерашния случай, заяви  вицепрезидентът Йотова:

" Мисля, че през вчерашния ден и жандармерията, и националната работа за защита реагираха в действителност безупречно и съответно. Предотвратена е може би по-голяма пакост и по-голям случай ".

 Случаят обаче слага въпроса за контрола по притежаването и носенето на оръжие на публични места, коментира  Илияна Йотова:

" Как един човек с престъпно досие, в случай че това се потвърди, тъй като и ние разполагаме сега с информацията, която имате и вие - може да носи законно оръжие. Това е по-големият въпрос, само че тук опира към този момент не до сигурността на президентството, а за сигурността на цялата ни страна. Президентството се охранява от НСО, само че какво остава за сигурността на другите жители, които си нямат НСО и нямат жандармерия "?

Със студенти от Югозападния университет, които са от българските исторически диаспори, вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява настоящи въпроси и проблеми, с които те се сблъскват, както и опциите им за реализация у нас.
Основният проблем, който сложиха студентите от Македония, Сърбия и Албания беше:

" За доста от нас най-важният въпрос е по кое време ще получим българско поданство. Много от нас към този момент чакаме от пет, шест години и още не сме го получили ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР