Притежаването на биткойн далеч не гарантира охолно бъдеще, но пък

...
Притежаването на биткойн далеч не гарантира охолно бъдеще, но пък
Коментари Харесай

10 прости действия, които ще ви помагат да си осигурите охолен живот

Притежаването на биткойн надалеч не подсигурява пищно бъдеще, само че пък верните тактики за икономисване и вложение могат да го създадат.

Американският вложител и човеколюбец Уорън Бъфет счита криптовалутите за схеми за бързо замогване, написа BusinessInsider. Въпреки че има най-малък късмет за няколкократно възвръщане на инвестицията в криптовалута, Бъфет е уверен, че има и рационални способи да станем заможни, без да се притесняваме дали няма да станем очевидци на спукването на балон.

Ето кои са 10-те знака, които са лесни за наблюдаване и които оказват помощ за обезпечаване на разточителен живот – каквото и да значи това разбиране за другите хора.

1. Започнали сте да спестявате за пенсиониране, щом сте почнали да работите.

Част от всяка заплата, в това число първата, когато започнете да работите, би трябвало да се оставя настрани за спестявания. Пенсионирането може и да наподобява надалеч, когато за първи път тръгвате по своя професионален път, само че чакането ще е още по-дълго, в случай че не се подготвите. Спестяването от допустимо най-рано може да докара до голяма разлика в дълготраен проект.

 10 дейности, които ще ви оказват помощ да си осигурите разточителен живот

2. Винаги в точния момент и напълно си плащате вноските по заемите.

Независимо дали става дума за студентски заем или за ипотека, най-добре е всички вноски да се изплащат напълно и в точния момент. Плащането на по-малко или със закъснения в последна сметка усилва върната сума в дълготраен проект.

3. Запазвате си и търсите положителни предложения.

Само тъй като можете да пазарувате в най-хубавия магазин в квартала, това не значи, че би трябвало да го вършиме, изключително в случай че желаете да станете заможни. От Министерство на земеделието на Съединени американски щати споделят, че 4-членно семейство би трябвало да харчи сред 150 и 300 $ на седмица за хранителни артикули. Намаляването на тези разноски на половина може в действителност да помогне за спестяванията.

4. Финансово готови сте за изключителна обстановка.

Животът е цялостен с непредвидени изненади и от време на време непредвиденото може да е скъпо. Ето за какво е от основно значение да спестявате за черни дни в някакъв фонд за изключителни обстановки. Докато стандартната мъдрост е да пестите задоволително пари, с цел да издържите най-малко три месеца без постоянен приход, колкото повече пестите, толкоз повече независимост и сигурност ще имате, когато неизбежната изключителна обстановка настъпи.

5. Не харчите всички спомагателни пари, които имате.

Ако компанията ви дава бонуси и първата ви мисъл е да ги изхарчите всичките за една нощ, разсъждавате неверно. Въпреки че спомагателният приход може да ви се коства като джобни пари, би трябвало да мислите за него като за направени пари. Да се почерпите в дребна степен е хубаво, само че има смисъл и да извършите нещо потребно с този поток от пари, като да си погасите заеми или да си заделите да инвестирате в нещо.

6. Имате в допълнение пенсионно обезпечаване.

Пенсията ви евентуално е някакъв % от заплатата. Лесно можете да повишите сумата за по-голям резултат посредством в допълнение пенсионно обезпечаване, изключително в случай че работодателят ви предлага да ви включи в такава стратегия.

7. Имате всичко, което ви би трябвало, само че не и всичко, което желаете.

Да живеете под средствата, които получавате, е добър знак за финансова отговорност. Когато живеете по този метод, всички ваши базови потребности биват задоволявани. Можете да си позволите спомагателни първокласни артикули, само че в случай че устоявате на изкушението да харчите на воля, това значи, че парите ви вместо това отиват за спестявания вместо за най-новата джаджа.

 10 елементарни дейности, които ще ви оказват помощ да си осигурите разточителен живот

8. Постоянно получавате покачвания и насърчения.

Да имате постоянна работа и заплата е хубаво, само че е още по-хубаво, когато ви възнаграждават за усилената работа. Една добра кариера бързо може да попадне в задънена улица, заплатата ви изостава от инфлацията. Погрижете се да получавате периодическото покачване, което смятате, че заслужавате. То може да е на едно запитване разстояние.

9. Не харчите прекомерно доста за жилище.

Уорън Бъфет е един от най-богатите хора в света, само че живее в къща, която е купил през 1958 година за 31 500 $. „ Щастлив съм там. Ще се преместя, в случай че считам, че ще съм по-щастлив някъде другаде “, разяснява той този факт пред BBC. Бъфет, както и доста други, не се нуждае от скъпо имение, с цел да бъде благополучен, а скромният му дом му дом е знак на спестовност, която му разрешава да изразходва финансите си за неща, които цени повече. Ако харчите по-малко от целесъобразните 30% от приходите за жилищни разноски, в добра финансова форма сте.

10. Нямате дълг по кредитна карта.

Дългът по кредитна карта е огромна спънка пред замогването на милиони американци. Дългът може да е голяма финансова тежест и да намали кредитния ви рейтинг, ограничавайки финансовите ви благоприятни условия, в това число тази да станете имате лично жилище. Най-добре е да избягвате натрупването на дълг по кредитна карта.

– Превод: economic.bg –


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР