Притежавам много информация и американците затова ме търсят, каза в

...
Притежавам много информация и американците затова ме търсят, каза в
Коментари Харесай

Арестуван в Банско руски хакер сам поиска да го екстрадират в САЩ

Притежавам доста информация и американците по тази причина ме търсят, сподели в съда Денис Клостер
36-годишният руснак Денис Клостер, който бе задържан в Банско при започване на юни, самичък изиска да бъде екстрадиран в Съединени американски щати. Мъжът, родом от Омск, е бил разгласен за интернационално търсене, тъй като е упрекнат в компютърни закононарушения в  Съединени американски щати.

В окръжни съд в Благоевград през днешния ден бе гледано делото му за екстрадиция и той изиска да бъде предаден на американските управляващи. " Наех си юрист там и желая да ме изпратите колкото може по-бързо, с цел да изчистя тези неоснователни обвинявания. Не съм нарушител и ще го потвърдя в американския съд. Откакто съм в ареста тук изчетох обвиняванията и не те са правилни. Обвиняват ме в основаване на ботнет и по този начин съм хакнал милиони компютри. После пък споделят, че не компютри, а умните домашни устройства, които ръководят перални, хладилници, тв приемници и други елуреди и с това съм нанесъл вреда за 5000 $. Ще потвърдя невинността си и желая колкото може по-бързо да ме изпратите в Съединени американски щати ", сподели пред съда Денис, който на следващия ден ще означи 36-ия си рожден ден в ареста.

Съдът одобри настояването му и той ще бъде екстрадиран неотложно. В залата бе и годеницата му, който плачеше от самото начало.

Руският жител е търсен от Съединени американски щати за наказателно гонене по импортиран против него обвинителен акт за осъществени компютърни закононарушения на територията на Окръжния съд на Съединени американски щати за Южния окръг на Калифорния.  Срещу него има редица обвинявания, свързани със основаване и пласиране на стратегии за навлизане и добиване на данни от непознати компютри. По американското законодателство за такива обвинявания се планува до 20 година затвор. По непотвърдена информация той е съумял даже да проникне в уеб страницата на Държавния департамент.

Денис е дошъл в Банско на 30 май, а няколко дни по-късно е задържан. Имал желание да остане до юли в зимния ни курорт и по-късно да отиде в Германия, тъй като неотдавна е получил немско поданство. Майка му живеела там от години и имала поданство. 

В правосъдната зала се оказа се, че има разминаване във фамилното име на руснака. Вместо Емилянцев, както го водят в американските документи, от 2019 година той към този момент е Клостер, каквато е моминската фамилия на майка му.  Сменил си името, тъй като създавал личен бранд и Клостер се запомняло по-лесно.

Руснакът е учил висше обучение в Омския механически университет, само че не е приключил. В съда описа, че има своя компания в Русия и Англия за създаване на компютърни приложения и интернет търговия. Нямал непрекъснат адрес. Живял е 3 година в Барселона, след това 1 година на остров Бали в Индонезия.

През юни управляващите в Съединените щати, Германия, Холандия и Обединеното кралство обявиха, че са демонтирали ботнета „ RSOCKS “, сбирка от милиони хакнати устройства, които са били продадени като „ прокси “ на киберпрестъпници, търсещи способи да насочат своя злоумишлен трафик през някого непознат компютър. Въпреки че тогава не бяха поменати имената на съветските хакери, за които се твърди, че стоят зад RSOCKS, се допусна, че един от тях е Денис, за който се твърди, че ръководи най-големия съветски конгрес за спам в света.

" Америка ме търси, тъй като владея извънредно огромна информация и те имат потребност от нея. Затова ме желаят ", сподели подмолно в съда Денис.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР