Притежателите на малки длани са с прекалено възприемчива вегетативна нервна

...
Притежателите на малки длани са с прекалено възприемчива вегетативна нервна
Коментари Харесай

Ръцете Издават Проблеми Със Здравето! Ако Имате Тези Симптоми, Отидете На Лекар!

Притежателите на дребни длани са с прекомерно възприемчива вегетативна нервна система. За тях са присъщи бронхиалната астма, възпалението на червата, прекалено ниско кръвно налягане.

Хората с месести длани най-често имат проблеми с кръвообращението, също така могат да имат проблеми с обмяната на веществата. Възможна е хипофункция на щитовидна жлеза.

Обърнете внимание на ставите, те издават много проблеми. Прекалено гъвкавите стави, както и такива, които въобще не са гъвкави, в композиция с общ намален тонус на мускулите издават проблеми с черен дроб или жлъчка.

Хрущенето на ставите на пръстите и китките е сигнал за сериозна липса на калций в организма. Болезнените стави на пръстите са симптом на артрит.

Ако ставите отичат и се зачервяват, това може да е признак на полиартрит и неотложно би трябвало да се видят от експерт. Болка сред втората и третата фаланга на показалеца и безименния пръст предизвестяват за идни проблеми с колянна става.

Точката, която се намира в центъра на дланта, се счита за енергиен център на целия организъм. Ако внезапно я натиснете с палеца на другата си ръка и усетите пронизваща болежка, това значи съществени проблеми с вашето здраве.

Болката, която се появява, в случай че стиснете дланта си по този начин, че палецът на другата ви ръка да е в основата на палеца й от горната страната на дланта, а показалеца – от вътрешната й страна, издава проблеми в сърдечната област.

Проблеми с пикочно-полова система издава мощната болежка при натискане на мястото, което се намира отвътре на дланта, сред междинния и безименния пръст.

Ако нарисувате въображаема линия от точката сред кутрето и безименния пръст към китката, то тази една трета, която се намира до китката, подхожда на зоната на черния дроб и жлъчката. Ако при натискане се усеща болежка, това е знак за нарушаване на работата на тези органи.

Промяната в цвета на кожата на ръцете може да подскаже за съществуването на едно или друго заболяване.

Червените длани да вземем за пример свидетелстват за токсично поразяване на черния дроб - хепатит или хепатоза.
Появата на “мраморни рисунки ” върху дланите е белег за проблеми във вегетативната нервна система.
Ако кожата на ръцете има жълтеникав нюанс, то евентуално има промени в черния дроб или жлъчката (хепатит, камъни в жлъчката, холангит, холецистит).
Кафявите петна по горната част на дланите приказва освен за преклонна възраст, само че и за вероятни проблеми с жлъчката.
Ако кожата на дланите сe “бели ” на дребни люспички, то това е удостоверение за дефицит на витамин А и D. Но в случай че люспичките са огромни, би трябвало да се потърси помощ от кожен лекар: върху ръката има гъбички.

Студените ръце са симптом за нарушавания на периферното кръвообръщение, организмът се нуждае от никотинова киселина. А в случай че дланите горят, това значи, че черният дроб не се оправя с интоксикацията, провокирана от натравяне с медикаменти, алкохол, химични субстанции.

Влажните ръце са присъщи за хиперфункция на щитовидната жлеза, а сухата и бледа кожа на ръцете – за хипофункция на този орган.
• Периодичното изтръпване на кутретата може да бъде симптом за проблеми в сърдечно-съдовата система. Ако сходна обстановка се следи при палците, то би трябвало да се обърне внимание на дихателната система.

Ако върху краищата на пръстите се следят гънки, наподобяващи бръчки, може да имате захарен диабет.
Пурпурният цвят на краищата на пръстите допуска проблеми с храносмилателната система.

Сърбежът по страничната част на показалеца свидетелства за нарушавания в работата на дебелото черво.
Неправилната форма на ставите на пръстите е симптом за артроза или подагра. Ако ставите отичат и се появява зачервяване, това е демонстрация на полиартрит и би трябвало да се потърси лекарска интервенция.
Болката в региона сред безименния и показалеца предизвестява за съществуването на сериозен проблем в коленните стави.
Според античната китайска медицина, точката в самия център на дланта е енергийният център на целия организъм. Ако внезапно натиснем върху нея с палеца на другата си ръка и усетим пронизваща болежка, то това значи, че имаме съществени здравословни проблеми и би трябвало да вземем незабавни ограничения.

Макар модерната западна медицина да счита този способ за не изцяло меродавен, той може да бъде мотив за посещаване при доктор и навреме разрешаване на възможния проблем, написа zdrave.bg.
Tags: ОЩЕ ЕЛИКСИРИМЕХЛЕМИЛЕКОВЕАЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР