Притежателите на 20 каруци са санкционирани заради нарушения на Закона

...
Притежателите на 20 каруци са санкционирани заради нарушения на Закона
Коментари Харесай

МВР и прокуратурата са санкционирали шофьорите на 20 каруци за три месеца

Притежателите на 20 каруци са глобени поради нарушавания на Закона за ветеринарно-медицинската активност. Това се е случило през последните три месеца от началото на разпоредената от Софийска градска прокуратура акция по надзор на придвижването на " пътните транспортни средства на животинска двигателна сила ".

Ден откакто следствията за корупцията по високите етажи на властта бяха трансферирани в компетентността на спецпрокуратурата - 6 ноември 2017 година, градското обвиняване в София насочи старания към различен проблем - каруците.

Проверка на " Дневник " преди дни откри, че са издадени 20 акта за нарушавания. Сред глобите няма прекъсване от придвижване на каруцата. От държавното обвиняване не можаха да конкретизират какви са тъкмо наказванията, тъй като били разнообразни за другите нарушавания, само че обясниха, че са по Закона за ветеринарно-медицинската активност. В този нормативен акт главната глоба е санкция.

" Проверката при нас продължава, тя е перманентна към този момент и за този пръв интервал от провеждането ѝ досега градска прокуратура синхронизира дейностите сред другите институции, които са ангажирани с казуса - Столична дирекция на вътрешните работи, Столична община, организацията по сигурност на храните ", изясни представителят на градска прокуратура Зорница Таскова.

По думите ѝ са образувани взаимни екипи, които са правили инспекции на каруците. Осъществяваният надзор е за спазването на Закона за ветеринарно-медицинска активност, както и Закона за придвижване по пътищата.

" В Закона за ветеринарно-медицинска активност няма мярка прекъсване на каруца от придвижване. Но наложените 20 наказания са главно по този нормативен акт ", добави още Таскова.

 Пътеката на кръстовището на улица Иван Вазов и улица Георги Раковски беше боядисана като любеница през лятото на предходната година. В момента тя е черно-бяла.
© Юлия Лазарова

Пътеката на кръстовището на улица Иван Вазов и улица Георги Раковски беше боядисана като любеница през лятото на предходната година. В момента тя е черно-бяла.

Прокуратурата не знае кой ревизира пешеходните пътеки

" Дневник " попита прокуратурата и какво се случва с разпоредената от основния прокурор Сотир Цацаров национална инспекция на всички пешеходни пътеки. Той съобщи, че цветните пътеки би трябвало да изчезнат и да се приведат в сходство в закона, съгласно който би трябвало да са черно-бели. Както и дали дават отговор на другите условия за материал, има ли пътни знаци, обозначаващи зебрите и така нататък След инспекцията се чака да последват сигнални писма от Министерство на вътрешните работи и оферти от прокуратурата до органите, задължени да управляват и поддържат маркировката - кметовете на съответната община. При несъблюдение на писмата пък - ще последват наказания от полицията и държавното обвиняване.

Отговор обаче по тази тематика няма.

Първоначално в държавното обвиняване се получи комплициране коя прокуратурата би трябвало да следи осъществяването на тази инспекция. От градска препратиха към Върховна административна прокуратура (ВАП). Зам.-главният прокурор и началник на ВАП Ася Петрова съобщи с убеденост, че инспекцията не е под техен контрол и още веднъж пробваха да върнат топката към градска прокуратура.

В последна сметка насочиха към основния прокурор, чиято говорителка Румяна Арнаудова също допусна, че инспекцията би трябвало да е на ВАП и след уточнението, че не е по този начин, тя изиска документално въпросите, на които не последва отговор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР