Притчата за хан Кубрат и синовете му е поучителна в

...
Притчата за хан Кубрат и синовете му е поучителна в
Коментари Харесай

Вигенин: Притчата за хан Кубрат и синовете му е поучителна в контекста на днешния свят

Притчата за хан Кубрат и синовете му е поучителна в подтекста на днешния свят. Това съобщи ръководителят на Комисията по европейски въпроси към Народното събрание и народен представител от Българска социалистическа партия Кристиян Вигенин на срещата на ръководителите на европейските комисии в европейските парламенти през днешния ден.

“Съзнаваме отговорността и смисъла на парламентарното измерение на българското председателство. Всички в България знаят легендата за хан Кубрат и неговите синове, която желая да опиша, с цел да онагледя смисъла на девиза “Съединението прави силата ”. Мисля, че тази алегория е изключително поучителна в подтекста на днешния свят. Днес Европейски Съюз се нуждае от мощ и решителност, която да пази единството и да отговори по-добре на упованията на своите жители в региона на сигурността, стопанската система, общественото приобщаване, опазването на околната среда и измененията в климата. Нашите взаимни старания и резултати ще бъдат доказателство пред жителите, че Европейски Съюз е атрактивен, убеден и виновен ”, съобщи Вигенин.

“Като страна ротационен ръководител и страна непосреден комшия на страните от Западните Балкани се водим от разбирането за сигурност и непоклатимост, посредством разбирането за интеграция.

Приветстваме също решението на комисията да се провеждат обществени диспути по отношение на структурирането на целите за идващия Европейски бюджет, тъй като е доста значимо да не бъдат извеждани механично цели, а да бъдат резултат на стратегическо виждане, интелигентни решения, който да не подкопават развиването на обичайни европейски политики ”, добави Вигенин.

Той акцентира, че България ще работи за усилване на видимостта на българския и черноморския район, посредством повишение на тяхната съгласуваност и по тази причина през днешния ден на срещата ще бъде разисквана тактиката за развиването на района на Балтийско море и р. Дунав. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР