Пристрастените към компютърните игри обикновено знаят много повече за компютрите,

...
Пристрастените към компютърните игри обикновено знаят много повече за компютрите,
Коментари Харесай

Трябва ли да купите на 8-годишния си син лаптопа, който иска?

Пристрастените към компютърните игри нормално знаят доста повече за компютрите, в сравнение с професионалните консуматори. В устрема си към обезпечаване на продуктивност на своите компютри, която да им подсигурява достъпа и до най-новите игри, те бързо научават доста за компютърните съставни елементи, пикселното оцветяване и техниките за усъвършенстване на софтуера, както и какво тъкмо значи памет, дисково устройство, скорости на клавиатурата и мишката и така нататък

В резултат на това, те са доста по-мотивирани да осъществят знанията си, сглобявайки свои лични машини, които да дават отговор на персоналните им условия. Това обаче рядко се отнася до дребните деца, заради обясними аргументи.

Поради тази причина, постоянно е мъчно родителите да устоят на натиска от страна на децата си, изключително в случай че всичките им другари имат преносими компютри, таблети или игрови конзоли и неналичието на сходно устройство слага малчуганът в изолираност. Общите прекарвания водят до диалози в учебните дворове и също обезпечават един тип обществено състояние и водят до похвали за тези, които имат по-добри умения или просто по-добри устройства.

районен съд или преносим компютър?

Децата нормално получават евтини преносими компютри, които са нездравословни за здравето, в случай че погледнем от ергономична позиция, тъй като стартират да ги употребяват на всевъзможни места из къщата, заемайки всевъзможни пози на тялото. Но можете ли да инвестирате в фамилен личен компютър (РС)?

Ако купите настолен компютър, можете да получите доста по-добра продуктивност и доста по-добри периферни устройства - екран, клавиатура, мишка и така нататък, на рационална цена. Можете да го употребявате като файлов или медиен сървър, кино плейър, мултипотребителска система за игри, а за какво не и като ефирен правоприемник.

Детето ви пък може да получи собствен личен профил, следен от вас. Ако детето ви се интересува от Minecraft, да вземем за пример, можете да инсталирате бърза графична карта, която ще донесе доста по-добри резултати и надлежно доста повече наслаждение от евтиния преносим компютър. Малчуганът ще има достъп до цялостното издание на играта и до всички новопоявили се модификации, до момента в който с таблет ще може да играе единствено на орязани разновидности на играта.

В същия миг, със фамилен настолен компютър ще можете и по-лесно да видите какво прави вашето дете и да му помогнете, когато е належащо. Това е доста по-добре, в сравнение с да позволите на дребните деца да употребяват личните си преносими компютри в персоналните си стаи.

Изисквания към преносимия компютър

Ако въпреки всичко решите да купите на детето си преносим компютър, първо говорете с него за това какви преносими компютри имат приятелите му и, несъмнено, по какъв начин има намерение самото то да го употребява. Ако сте родител на 8-годишно дете, за вашите цели основният избор е размерът на екрана.

Трябва ли да купите 11.6-инчов преносим компютър или пък 15.6-инчов, а, може би, нещо сред тях? Традиционният на ниска цена фамилен преносим компютър има 15.6-инчов екран, само че е по-трудно портативен и има стеснен живот на батерията. Лаптопите, предопределени за деца и учебни заведения, в този момент са снабдени с 11.6-инчови екрани. Те са извънредно портативни и множеството имат порядъчен живот на батерията.

В днешно време преносимите компютри с 11,6-инчови екрани нормално могат да се употребяват и като таблети. В доста случаи клавиатурата е сменяема в стила, натрапен от Asus Transformers. В други случаи клавиатурата има 360-градусова панта и може да бъде сгъната настрани, технология, разпространявана от серията “Yoga” на Lenovo. Разглобяемият вид заобикаля най-разпространения проблем с компютрите за деца и консуматори – счупените панти. Някои от тях обаче имат доста тънки клавиатури, които не са доста подобаващи за прилагане от дребни деца, без преди този момент те да са подготвени за това.

Друг проблем с евтините 11.6-инчови преносими компютри е, че множеството от тях имат ниски спецификации, нормално 2GB RAM памет и 32GB памет на хард диска. Като цяло е целесъобразно да се вложат малко повече средства за 4GB RAM и 64 GB хард диск.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР