Пристрастени ли сте към захарта? Отговорите могат да варират от

...
Пристрастени ли сте към захарта? Отговорите могат да варират от
Коментари Харесай

Сладкото, което ни разболява: 10 начина да победите зависимостта от захарта

Пристрастени ли сте към захарта? Отговорите могат да варират от „ Не, просто обичам да похапвам нещо сладко понякога “ до „ Ако нямам десертче подръка, съм способна на ликвидиране! “.

Дали любовта ви към сладкото се е трансформирала според, от която би трябвало да се отървете – това може да разберете, в случай че отговорите на един-единствен въпрос: Случвало ли ви се е да не сте гладни, само че въпреки всичко желаете да хапнете?

Ако установите, че търсите избрани - изключително сладки, храни, даже когато не сте гладни, значи изпитвате  блян за захар . И повода се крие както в процесите в организма, по този начин и в мозъка ви.

По принцип гладът поражда, тъй като равнищата на кръвната ви захар се възстановяват.

Да речем, че сте почнали деня с нещо сладко, рафинирани въглехидрати или газирана напитка или плодов сок. В отговор на това организмът отделя инсулин, с цел да помогне на тялото да преработи и изравни количеството захар в кръвта ви.

Тялото ви обаче стартира да се паникьосва, тъй като е произвело прекалено много инсулин. Затова стартира да копнее за захар , с цел да балансира нещата. И по този начин се насочвате към шкафа с десертите, въпреки че таман сте обядвали.

Както към този момент казахме, повода за пристрастеността към захарта се крие и в мозъка. Всички сме чували, че десертът не е за стомаха, а за душата, тъй като ни доставя незаменима приятност . И това изказване съществува с съображение.

Вероятно мислите, че яденето на нещо сладко е въпрос на избор. Но проучвания сочат, че удоволствието от захарта може да докара до истинска взаимозависимост.

 кафе сладко iStock

Доказано е, че захарта, бялото брашно и рафинираните въглехидрати задействат онази част от мозъка ви, където се намира центърът на удоволствието. Същата част, която светва, когато подвластните от хазарта или алкохолиците изпитват предпочитание.

Всяка взаимозависимост има цикъл, който е мъчно да бъде пресечен. Отказването от захарта е мъчно, тъй като не просто се отказвате от нездравословен табиет. Вие се борите с центъра на удоволствието в мозъка си .

Затова не водете битка със себе си, а научете тялото и мозъка, че има метод да са задоволени, само че без захар

Най-добрият метод да се освободите от нежелателен табиет не е да се опитате да го загърбите изцяло, а да го заместите с различен, който обаче е потребен .

Ето ги и нашите 10 елементарни съвета, с които можете да успехите своята взаимозависимост от захарта и да се храните единствено тогава, когато в действителност сте гладни :
 10 метода да успехите зависимостта от захарта  10 метода да успехите зависимостта от захарта  10 метода да успехите зависимостта от захарта  10 метода да успехите зависимостта от захарта
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР